Správy

Prímestskú dopravu v BBSK čakajú ZMENY: Ľuďom poradia v ôsmich zákazníckych centrách, FOTO

Zamestnanci centier obyvateľom poradia, ako cestovať po novom v prímestskej autobusovej doprave a poskytnú informácie o cestovných poriadkoch.

Ilustračný obrázok k článku Prímestskú dopravu v BBSK čakajú ZMENY: Ľuďom poradia v ôsmich zákazníckych centrách, FOTO
7
Galéria
Foto: Marek Mačica / Zdroj: BBSK

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) vo štvrtok v Žiari nad Hronom otvoril jedno z ôsmich zákazníckych centier, ktoré budú obyvateľom kraja nápomocné pri orientácii v Integrovanom dopravnom systéme (IDS). Ten vstupuje do platnosti od budúceho januára. Predseda BBSK Ondrej Lunter počas slávnostného otvorenia priblížil, že rovnaké centrá už fungujú v Banskej Bystrici, Zvolene, Brezne, Veľkom Krtíši, Lučenci, Rimavskej Sobote a Tornali.

Dostupné služby

Zamestnanci centier obyvateľom poradia, ako cestovať po novom v prímestskej autobusovej doprave, poskytnú informácie o cestovných poriadkoch, taktiež pomôžu s registráciou do IDS systému či výberom identifikátora a najvhodnejšieho lístka. Všetky služby sú podľa Luntera rovnako dostupné aj na webe IDS, zákazníckymi centrami však chcel kraj vyjsť v ústrety tým, ktorí online služby nevyužívajú.

„Od budúceho týždňa k týmto zákazníckym centrám pribudnú aj tzv. kontaktné centrá IDS BBSK v ďalších štyroch okresných mestách. Je to konkrétne v Detve, Krupine, Revúcej a Hnúšti,“ dodal Lunter s tým, že fyzické centrá tak budú mať ľudia prístupné v každom okrese kraja.

Viac o tom, v akých časoch budú zákaznícke centrá otvorené, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: BBSK otvoril v ôsmich mestách zákaznícke centrá IDS
7
Galéria
Foto: Marek Mačica / Zdroj: BBSK
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM