Jakub Forgács Krimi

Policajti prehovorili o hrozbe BOMBOVÝCH útokov: V kraji EVAKUOVALI desiatky škôl

Do opatrení sa zapojili pyrotechnici, psovodi so špeciálne cvičenými služobnými psami aj jednotky poriadkovej polície.

Ilustračný obrázok k článku Policajti prehovorili o hrozbe BOMBOVÝCH útokov: V kraji EVAKUOVALI desiatky škôl
2
Galéria

Aj policajti v Banskobystrickom kraji majú v utorok náročný deň. Od rána preverujú hrozby bombových útokov na školy, na budovy bánk a predajne elektrotechniky, ktoré odsúdil už aj primátor Ján Nosko. Banskobystrickí krajskí policajti o tom informovali na sociálnej sieti.

„Do 12.00 hod. policajti v kraji skontrolovali 14 pobočiek banky a päť predajní elektrotechniky,“ poznamenali.

Evakuovali desiatky škôl

Vo všetkých objektoch boli podľa slov polície vykonané pyrotechnické prehliadky s negatívnym výsledkom. „Po prijatí informácie s hrozbami bombových útokov, ktoré dostali školy, polícia okamžite prijala potrebné opatrenia, aby zabránila možným následkom uvedených v mailoch, ktoré boli školám doručené. Takéto hrozby polícia neberie na ľahkú váhu, preto do opatrení sa zapojili pyrotechnici, psovodi so špeciálne cvičenými služobnými psami aj jednotky poriadkovej polície,“ vymenovali policajti.

„Od raná evakuujú a prehľadávajú desiatky základných a stredných škôl na území nášho kraja. Okolie všetkých dotknutých škôl polícia zabezpečila a na mieste vykonala všetky potrebné úkony. Do 14.00 hod. bolo na polícii prijaté oznámenie o bombovej hrozbe od 85 škôl,“ pokračovali muži zákona.

Ako poznamenali, každé oznámenie policajti preverujú a situáciu nepodceňujú. „Za takéto šírenie poplašnej správy hrozia vysoké tresty odňatia slobody. V príprave vyhrážok bombovými útokmi môže ísť o trestný čin teroristického útoku, za ktorý možno uložiť trest odňatia slobody od dvadsať rokov do dvadsaťpäť rokov, alebo trest odňatia slobody na doživotie,“ dodali na záver.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Policajti preverujú hrozby bombových útokov
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM