Jakub Forgács Správy

Nosko o POPLACHU v Bystrici: Vyhrážať sa BOMBOVÝMI útokmi v školách je CHORÉ

Polícia je v pohotovosti na celom Slovensku po tom, čo niekto na školách nahlásil bomby. Zareagoval na to aj primátor Ján Nsoko.

Ilustračný obrázok k článku Nosko o POPLACHU v Bystrici: Vyhrážať sa BOMBOVÝMI útokmi v školách je CHORÉ
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Banskobystrický primátor Ján Nosko na sociálnej sieti uviedol v utorok predpoludním, že zatiaľ, čo na mestskom úrade organizovali pre riaditeľov a zástupcov základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta prednášku na tému bezpečnosti, takmer všetkým bol adresovaný e-mail s hrozbou bombového útoku.

Nosko: Je to choré

„Aktuálne sa vo všetkých školách prijímajú potrebné opatrenia a príslušníci KR PZ v Banskej Bystrici vykonávajú pyrotechnické prehliadky. Po vykonaní kontrol sa všetci žiaci vrátia do vyučovacieho procesu. S policajnými zložkami, ako aj s riaditeľkami a riaditeľmi škôl sme v kontakte,“ pokračoval primátor.

„Vyhrážať sa bombovými útokmi v školách a inštitúciách je choré. Verím, že páchateľa sa podarí vypátrať,“ poznamenal.

„Zvyšovaniu bezpečnosti na školách sa ako jedna z mála samospráv intenzívne venujeme, pretože základné školy na Slovensku čelia čoraz častejšie extremizácii správania, vyhrážaniu či zhoršeniu medziľudských vzťahov. Pracujeme na všeobecných krízových plánoch, aby školskí zamestnanci vedeli, ako reagovať v prípade ohrozenia,“ dodal Nosko, ktorý je podľa vlastných slov presvedčený, že je nevyhnutné priniesť aj systémové riešenie na celoštátnej úrovni a vyčleniť na nevyhnutné aktivity aj potrebné finančné prostriedky.

Na deviatich školách

V Banskej Bystrici dostalo výhražnú správu o bombovom útoku deväť základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. „Komunikujeme s riaditeľmi aj s policajnými zložkami. Postupne sú vykonávané pyrotechnické prehliadky, po vykonaní kontrol sa žiaci vrátia do vyučovacieho procesu,“ priblížila pre TASR hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM