Jakub Forgács Krimi

Policajný zásah v Bystrici ako z filmu. Muž po vstupe do bytu skončil v putách

Najskôr množstvo telefonátov a potom to prišlo! Podľa slov polície sa muž dôchodkyni spod Urpína predstavil ako vnuk, ktorý potrebuje peniaze. Čo sa udialo v jej byte?

Ilustračný obrázok k článku Policajný zásah v Bystrici ako z filmu. Muž po vstupe do bytu skončil v putách
Zdroj: TASR

V Banskobystrickom kraji policajti v krátkom čase objasnili už tri prípady, kedy podvodníci okradli seniorov a policajti naďalej pokračujú v objasňovaní sérií týchto prípadov. Jeden z nich sa stal aj pod Urpínom.

Množstvo telefonátov

„Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici obvinil zo zločinu porušovania domovej slobody v súbehu z prečinom podvodu spáchaného v štádiu pokusu, muža (34) z Lučenca. Vo štvrtok (28.7.) medzi 12:15 až 17:30, obvinený približne 10-krát zatelefonoval na číslo pevnej linky zriadenej v byte na Tatranskej ulici v Banskej Bystrici, ktorý užíva dôchodkyňa (87).“ konkretizovala krajská policajná hovorkyňa mária Faltániová.

Podľa jej slov ju uvádzal do omylu tým, že sa predstavil ako jej vnuk, ktorý sa dostal do problémov tým, že mal asi pred mesiacom nehodu a potrebuje 4 000 eur, pretože mu rodina ženy s dieťaťom do ktorých nabúral, robí problémy.

„Zdôrazňoval, že o tom nesmie nikto vedieť a to ani jeho rodičia, na základe čoho mu poškodená najprv uverila a uviedla, že má doma hotovosť len 2 000 eur. Po viacerých telefonátoch jej povedal, že pre peniaze pošle človeka aj s papiermi od notára,“ konkretizuje ďalej hovorkyňa a dodala, že muž, ktorý okolo 17:30 prišiel za dôchodkyňou, sa predstavil ako „Mesároš“, pričom na jej výzvu, že chce vidieť papier od notára, bez slov a proti jej vôli vstúpil do chodby bytu a zatvoril za sebou dvere.

Zadržanie pri čine

„Tam bol muž následne zadržaný príslušníkmi odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici, ktorí boli na miesto privolaní dcérou poškodenej. Keďže sa muž pohol smerom ku dverám a snažil sa utiecť, bol zadržaný, pričom pri zadržaní kládol aktívny odpor a z tohto dôvodu mu boli založené putá,“ uvádza policajná správa.

„Obvinený bol pristihnutý priamo pri páchaní trestnej činnosti. Do bytu poškodenej vošiel bez jej výslovného súhlasu využijúc vysoký vek a zdravotný stav poškodenej, ktorá sama nemala šancu účinne sa brániť pred jeho neoprávneným vstupom. Obvinený predstierajúc, že je vnuk poškodenej, sa zároveň týmto podvodným spôsobom pokúsil od poškodenej vylákať finančné prostriedky, po ktoré si prišiel k nej do bytu a ktoré od nej výslovne a osobne požadoval,“ dodala na záver Faltániová.

Čítajte tiež.

Nová mapa kriminality na Slovensku: Je bystrický okres bezpečný?

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM