Jakub Forgács Krimi

Nová mapa kriminality na Slovensku: Je bystrický okres bezpečný?

Polícia prišla so zaujímavými informáciami. Zverejnila aktuálnu mapu kriminality na Slovensku. Ako na nej svieti náš okres?

Ilustračný obrázok k článku Nová mapa kriminality na Slovensku: Je bystrický okres bezpečný?
Zdroj: TASR

Slovenská polícia vydáva kriminálne mapy, v ktorých sú rozdelené jednotlivé policajné okresy do niekoľkých úrovní. Záleží to od počtu zistených trestných činov v jednotlivých oblastiach.

Na mape celkovej kriminality za druhý štvrťrok 2016 sú do prvej, najnižšej, úrovne zaradené okresy s počtom zistených trestných činov 204 až 208. Patria tam policajné okresy Svidník a Bánovce nad Bebravou. Naopak, v dvanástej úrovni, teda v úrovni s najvyšším počtom zistených trestných činov t.j. 1 724 až 2 256, sa nachádzajú policajné okresy Košice a Trnava.

Banskobystrický policajný okres (do ktorého patrí iba okres Banská Bystrica) je zaradený v mape celkovej kriminality do deviatej úrovne. To znamená počet zistených trestných činov 738 až 870. Miera objasnenosti v našom policajnom okrese predstavuje 49,43%.

Okrem mapy celkovej kriminality zverejnila polícia aj ďalšie mapy za druhý štvrťrok 2016. Zostavené sú podľa druhov jednotlivých trestných činov. Ako na tom je náš policajný okres, čo sa týka počtu ekonomických, majetkových, mravnostných či násilných trestných činov – si môžete pozrieť vo fotogalérii.

Čítajte tiež:

VIDEO z miesta ničivého požiaru v Bystrici. Žena s popáleninami vyskočila z horiaceho bytu

Ženu z horiaceho bystrického bytu previezli do Bratislavy. Aktuálne INFO o jej stave!

Foto: ilustračné

FOTO: Jednotlivé mapy trestných činov v SR za druhý štvrťrok 2016
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM