Jakub Forgács Krimi

PODVODNÍKOM klepli zuby naprázdno: Skúšali to na seniorky, jedna zareagovala SKVELO

Policajti upozornili na ďalšie telefonické pokusy o podvod. Seniorky však v týchto prípadoch našťastie prišli len o svoj čas.

Ilustračný obrázok k článku PODVODNÍKOM klepli zuby naprázdno: Skúšali to na seniorky, jedna zareagovala SKVELO
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Prešovský kraj

Polícia v Banskej Bystrici v utorok (12.3.) zaznamenala najmenej dva pokusy o podvod na senioroch. Banskobystrickí krajskí policajti o tom informovali na sociálnej sieti.

Pokusy o podvod

„Prvý takýto hovor prijala 74-ročná Banskobystričanka. Neznámy muž sa s ňou snažil žoviálnym spôsobom nadviazať rozhovor (čo robí, ako sa má, či jej slúži zdravie…) po chvíli jej tvrdil, že sa nachádza v blízkosti jej bydliska (uviedol však úplne nesprávnu adresu…) a keď ju po chvíli oslovil nesprávnym krstným menom, na čo ho upozornila, radšej sám hovor ukončil,“ uviedli muži zákona.

Druhý prípad sa stal 91-ročnej seniorke, ktorej tiež volal neznámy muž. „Predstavil sa jej ako „syn jej švagrinej“ a tvrdil, že súrne potrebuje peniaze,“ spomenuli policajti.

„Seniorka ho chvíľu počúvala a potom mu povedala, že určite nie je ten, za koho sa vydáva, pretože má celkom iný hlas,“ povedali.

„Snažil sa jej síce vysvetliť, že je to vraj kvôli chrípke, ale nepochodil, pretože pozorná seniorka mu zložila telefón,“ dodali muž zákona, ktorí vyzvali ľudí, aby boli opatrní a neustále na tieto praktiky upozorňovali aj svojich rodičov, starých rodičov, či známych.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM