Jakub Forgács Správy

Podrobnosti o nakazených z Bystrického okresu: Odkiaľ prišli a aké mali príznaky?

Máme aktuálne info o nakazených novým koronavírusom. Čo o prípadoch z nášho okresu prezradili epidemiológovia?

Ilustračný obrázok k článku Podrobnosti o nakazených z Bystrického okresu: Odkiaľ prišli a aké mali príznaky?
Zdroj: TASR/Roman Hanc

V rámci hygienicko- epidemiologického monitoringu hlási v 35.kalendárnom týždni Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) Banská Bystrica za okres Banská Bystrica dva prípady COVID-19.Informovala o tom hovorkyňa bystrického RÚVZ Mária Tolnayová.

„V prvom prípade išlo o ženu vo veku 25–34 rokov, ktorá sa vrátila z Poľska. Vykazovala klinické príznaky ochorenia: horúčka 39 stupňov Celzia, bolesti hlavy, strata čuchu a chuti,“ uviedla hovorkyňa s tým, že žena hospitalizovaná nebola.

„Prípad bol potvrdený RT PCR testom,“ povedala Tolnayová s tým, že protiepidemické opatrenia boli zabezpečené vrátane vyhľadávania kontaktov.

„V druhom prípade sa jednalo o študenta vo vekovej skupine 20–24 rokov. Študent sa vrátil z tábora, ktorý sa konal v okrese Pezinok,“ povedala Tolnayová, ktorá konkretizovala, že jeho klinickými príznakmi boli nádcha, kašeľ, strata čuchu a tiež nebol hospitalizovaný.

„Prípad bol tiež potvrdený RT PCR testom. V epidemickom vyšetrovaní sa pokračuje a protiepidemické opatrenia sú zabezpečené,“ dodala hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Koronavírus na Slovensku
31
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM