Jakub Forgács Rôzne Správy

PIKOŠKY o kandidátoch z Bystrického okresu: Najstarší má 80, nechýba roľník ani vodič kamiónu

Pozreli sme sa na zaujímavosti o kandidátoch v nadchádzajúcich voľbách. Kto je najstarší a aké povolania nám udreli do oka?

Ilustračný obrázok k článku PIKOŠKY o kandidátoch z Bystrického okresu: Najstarší má 80, nechýba roľník ani vodič kamiónu
Zdroj: Dnes24.sk/Jakub Forgács / TASR/Jaroslav Novák

V septembrových parlamentných voľbách chcú zabojovať o 150 kresiel v Národnej rade (NR) SR tisícky kandidátov z 25 politických subjektov. Nechýbajú medzi nimi ani viacerí uchádzači z okresu Banského Bystrica.

Ich kompletný zoznam si môžete pozrieť TU.

Najmladší a najstarší

Tentoraz sme sa pozreli na zaujímavosti o veku jednotlivých kandidátov. Medzi najmladšími je trojica študentov: Ema Turcajová a Viktória Vašinová (obe 22) kandidujú za Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana a Vojtech Höhn (23) za stranu Sloboda a Solidarita.

Naopak, najstaršími sú dôchodcovia Ján Raučina (70) kandidujúci za Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana, Juraj Odor (75) a pomyselným „rekordérom“ je Ivan Hamšík (80). Obaja kandidujú za SRDCE vlastenci a dôchodcovia – SLOVENSKÁ NÁRODNÁ JEDNOTA.

Viac o zaujímavých profesiách kandidátov na poslancov sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM