Jakub Forgács Správy

Pellegrini o bystrickej nemocnici: Excelentný príklad modernizácie zdravotníckeho systému

Prešla obnovou z eurofondov a teraz sa dočkala slov chvály. Pozrite, čo o Detskej nemocnici v našom meste vyriekol Peter Pellegrini!

Ilustračný obrázok k článku Pellegrini o bystrickej nemocnici: Excelentný príklad modernizácie zdravotníckeho systému
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

Európska komisárka pre regionálnu politiku Corina Cretu navštívila vo štvrtok v Banskej Bystrici Detskú fakultnú nemocnicu s poliklinikou (DFNsP), ktorú sa podarilo obnoviť a zmodernizovať vďaka štrukturálnym fondom EÚ. Eurokomisárku sprevádzal po meste pod Urpínom podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini, aby v rámci slovenského predsedníctva ukázal úspešné slovenské projekty financované z eurofondov. Ako zdôraznil, sama si vybrala práve projekt detskej nemocnice.

Excelentný príklad

„DFNsP považujem za úspešný projekt, ktorý je dôkazom efektívneho financovania zo zdrojov EÚ. Verím, že aj v ďalších slovenských obciach a mestách by sme našli mnohé pozitívne príklady, hoci som rád, že pani komisárke môžem ukázať tie z môjho regiónu,“ vyhlásil Pellegrini.

Detskú nemocnicu, ktorá prešla obnovou, označil za excelentný príklad modernizácie zdravotníckeho systému v období rokov 2007–2013. Pri viac ako 6000 m2 nových objektov, zvýšení lôžkovej kapacity a novovybudovaných operačných sálach je obrovským prínosom projektu pre miestny región. Podľa neho potrebné samozrejme budú aj ďalšie investície v tomto zariadení, keďže zdravotnícka technika potrebuje neustálu obnovu.

„Som rád, že investície v celkovej hodnote takmer sedem miliónov eur naplnili poslanie projektu a vyriešili naozaj kľúčové problémy nemocnice,“ dodal vicepremiér.

Budú pokračovať

Eurokomisárka vyzdvihla fakt, že práve eurofondy umožnili zrealizovať tento projekt, ktorý je dôležitý z hľadiska budúcnosti našich detí.

„Sme radi, že Slovensko benefitovalo z našich operačných programov v tejto oblasti. Od vstupu do EÚ sa preinvestovalo z týchto fondov na Slovensku viac ako 500 miliónov eur,“ konštatovala Cretu.

„Môžem potvrdiť, že v našich investíciách do jednotlivých odvetví budeme aj naďalej pokračovať, vrátane zdravotníctva,“ dodala.

Projekt modernizácie banskobystrickej DFNsP sa realizoval v období rokov 2009–2011 a vyšiel na 6,8 milióna eur.

Čítajte tiež:

Vzácna návšteva v hronseckom kostolíku. Skvost privítal samotnú eurokomisárku

NOVINKY v prideľovaní dotácií. V Bystrici podáte žiadosť už aj elektronicky

Najlepšie čo prináša nadchádzajúci víkend. TOP 10 akcií v Bystrici a okolí

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Banskej Bystrice
12
Galéria
Foto: Jaroslav Dodok / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM