Jakub Forgács Samospráva

Organizačná zmena u bystrických mestskáčov: Počet ich zamestnancov sa má zvýšiť

Sú ich desiatky a dohliadajú na bezpečnosť v uliciach nášho mesta. Banskobystrickí mestskí policajti majú po novom dostať posilu.

Ilustračný obrázok k článku Organizačná zmena u bystrických mestskáčov: Počet ich zamestnancov sa má zvýšiť
Zdroj: Dnes24.sk

Primátor Ján Nosko predložil na utorkovom mimoriadnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva materiál s názvom „Organizačný poriadok Mestskej polície Banská Bystrica“. Tento bod sa týkal navýšenia počtu zamestnancov Mestskej polície.

Vzhľadom na plnenie úloh, ktoré vyplývajú z platných právnych noriem pre MsP Banská Bystrica je podľa dôvodovej správy potrebné vykonať zmeny v riadení operátorov kamerového systému a a doplniť priamy výkon služby – členov obvodu. Doterajší počet zamestnancov MsP ktorý bol v počte 72 stálych zamestnancov (66 príslušníkov MsP, 1 referent – zamestnanec a 5 zamestnancov – občania so ZŤP/chráneného pracoviska – operátorov kamerového systému sa touto organizačnou zmenou zvýši na celkom 73 zamestnancov. (67 príslušníkov MsP, 1 referent – zamestnanec, 5 operátorov kamerového systému – zamestnanci ZŤP).

Na Mestskej polícii sa zmenou tohto organizačného poriadku a organizačnej štruktúry vytvára jedno funkčné miesto príslušník MsP – Referent pre kamerový systém a PCO (pult centralizovanej ochrany). Počet príslušníkov MsP a zamestnancov Mesta Banská Bystrica zaradených na útvar MsP ostáva na počte 73 zamestnancov.

Hlavným cieľom navrhovanej zmeny Organizačného poriadku Mestskej polície Banská Bystrica je podľa dôvodovoej správy dosiahnutie efektívneho riadenie priameho výkonu služby veliteľom operačného strediska a veliteľov zmien operačného strediska, stabilizácie a efektívneho riadenia pracovných činností, ktoré MsP Banská Bystrica na území mesta plní a posilnenie priameho výkonu služby s prihliadnutím na rozsah povinností, ktoré vykonáva MsP denne po dobu 24 hodín. Účinnosť organizačnej zmeny sa navrhuje ku dňu 15.3.2016.

Poslanci predložený Organizačný poriadok a organizačnú štruktúru Mestskej polície Banská Bystrica jednohlasne schválili, s účinnosťou od 15. marca 2016.

Čítajte tiež:

Skúsenosti bystrických policajtov s niektorými vodičmi? Príbehy a zábery spod Urpína, ktoré musíte vidieť!

Náčelník bystrických strážcov zákona otvorene: Mestský park patrí medzi najproblémovejšie lokality

Foto: Mestská polícia Banská Bystrica

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM