Jakub Forgács Správy

Zvolenská nemocnica otvorí špecializované centrum: Pomáhať bude dospelým aj deťom, FOTO

Na čo bude nové centrum zamerané a aké ochorenia sa v ňom budú liečiť?

Ilustračný obrázok k článku Zvolenská nemocnica otvorí špecializované centrum: Pomáhať bude dospelým aj deťom, FOTO
3
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

Nemocnica AGEL Zvolen v rámci zlepšovania a skvalitňovania zdravotnej starostlivosti otvorí v najbližších týždňoch Centrum pre liečbu parkinsonizmu a extrapyramídových porúch. Neurologické centrum bude súčasťou nových priestorov, ktoré vznikli po prestavbe bývalej lekárne. Informovala o tom Martina Pavliková so slovami, že moderné priestory a špičkoví odborníci budú poskytovať pacientom služby na najvyššej úrovni.

Na čo bude slúžiť?

Špecializované centrum na diagnostiku a liečbu tzv. extrapyramídových porúch bude podľa slov Pavlikovej zastrešovať špecialista v neurológii a súčasne neurológ pôsobiaci vo zvolenskej nemocnici MUDr. Ján Necpál. A na čo bude nové centrum zamerané? Aké ochorenia sa v ňom budú liečiť?

„Pôjde o neurologické a neuropsychiatrické ochorenia, medzi ktoré patrí Parkinsonova choroba a iné druhy parkinsonizmu, rozličné typy trasu a rôzne formy hyperkinetických porúch,“ vysvetlil MUDr. Necpál, ktorý úzko spolupracuje s ďalšími extrapyramídovými centrami pôsobiacimi na Slovensku a v zahraničí.

„Pôjde o ambulantnú formu liečby, okrem naliehavých prípadov a prípadov, pri ktorých bude potrebná rozsiahlejšia diagnostika či liečba, ktorá si bude vyžadovať hospitalizáciu na neurologickom oddelení,“ pokračovala Pavliková.

Ďalšie aktuálne správy

Pre dospelých aj deti

Ako spomenula Pavliková, zaujímavosťou je, že neurologické centrum bude liečiť dospelých, ale aj detských pacientov.

„S rekonštrukciou bývalej lekárne, ktorá sa prerába na nové Centrum pre liečbu parkinsonizmu a extrapyramídových porúch sa začalo minulý rok v októbri a náklady na prestavbu boli vo výške takmer 200-tisíc eur (bez DPH). Budú tam vytvorené štyri ambulancie s kompletným zázemím, čakárňou a recepciou,“ dodala Pavliková so slovami, že Nemocnica AGEL Zvolen projekt realizuje aj vďaka Banskobystrickému samosprávnemu kraju, ktorý podporuje nemocnicu pri rozvojových projektoch v prospech občanov regiónu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuality zo Zvolena

V OBRAZOCH: Zvolenská nemocnica otvorí špecializované neurologické centrum
3
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM