Správy

Vyčíňania vody vo Zvolene: Spôsobila vytopenie niekoľkých lokalít aj evakuáciu

Nebezpečenstvo v meste pod Pustým hradom spôsobili stúpajúce hladiny riek Hron a Slatina.

Ilustračný obrázok k článku Vyčíňania vody vo Zvolene: Spôsobila vytopenie niekoľkých lokalít aj evakuáciu
9
Galéria
Zdroj: FB Lenka Balkovičová

Vytrvalý dážď spôsobil vo Zvolene vytopenie niekoľkých lokalít a aj evakuáciu obyvateľov, situácia sa však počas utorka stabilizovala. Uviedol to hovorca mesta Martin Svatuška.

Nutná evakuácia

Nebezpečenstvo v meste spôsobili stúpajúce hladiny riek Hron a Slatina. „Naďalej však pokračujú pravidelné kontroly problémových miest, keďže voda opadáva len veľmi pozvoľna. Okrem toho predpovede hovoria o ďalších zrážkach. Aj z tohto dôvodu je stále v úvahe aj možnosť, že niektorí obyvatelia budú musieť byť dočasne premiestnení. Momentálne pokračujú prípravy, aby sa situáciu podarilo zvládnuť bez väčších problémov,“ doplnil.

Ako ďalej spomenul, v noci z pondelka (17. 5.) na utorok bolo treba pre povodeň evakuovať časť obyvateľov z lokality Pustý hrad do neďalekého komunitného centra.

„Rovnako je to v prípade niektorých obyvateľov časti Dolná kolónia, ktorí našli načas útočisko pred stúpajúcou vodou v zasadačke mestského úradu,“ pripomenul. „Voda sa vylievala do záhradkárskej osady na Podborovej, kde musela byť postavená protipovodňová zábrana. Odrezaná bola aj chatová oblasť Červený medokýš, kde Slatina zatopila cestu,“ poznamenala primátorka Zvolena Lenka Balkovičová.

Ďalšie aktuálne správy

Vyliatie tokov

Pre daždivé počasie počas víkendu (15. – 16. 5.) na celom území Slovenska začali stúpať hladiny vodných tokov. Pre vyliatie vodného toku Hučava v Očovej vo Zvolenskom okrese vyhlásila obec tretí stupeň povodňovej aktivity. V susednej obci Zvolenská Slatina vo Zvolenskom okrese sa v utorok nadránom pre výdatný dážď vyliali Rybný potok aj rieka Slatina.

V priloženej fotogalérii nájdete aj zábery z rušnej noci vo Zvolene!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuality zo Zvolena

V OBRAZOCH: Pre vyčíňanie vodného živla ratovali aj ľudí pod Pustým hradom
9
Galéria
Zdroj: FB Lenka Balkovičová
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM