Jakub Forgács Správy

Zvolenčania môžu využívať NOVINKU: Vyhnú sa tak opletačkám kvôli DANIAM

Rozhodnutia k dani z nehnuteľnosti môžu vo Zvolene ľuďom posielať už aj elektronicky. Ako na to?

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčania môžu využívať NOVINKU: Vyhnú sa tak opletačkám kvôli DANIAM
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Rozhodnutia k dani z nehnuteľnosti a poplatku za odpad môže mesto Zvolen posielať obyvateľom aj do elektronickej schránky. TASR o tom v utorok informoval hovorca mesta Martin Svatuška.

Distribúcia poštou

Uviedol, že v týchto dňoch rozhodnutia k dani z nehnuteľnosti a poplatku za komunálny odpad distribuujú poštou. Zvolenčania, ktorí ešte nemajú zriadenú elektronickú schránku, si ich prevezmú od doručovateľa, prípadne na pošte. „Ak si však aktivujú svoju schránku, v budúcnosti si už nájdu potrebné informácie od mesta priamo v nej,“ spresnil. Zvolenská radnica upozorňuje, že týmto spôsobom sa v budúcnosti vyhnú nutnosti vyzdvihnúť si doporučenú zásielku na pošte, ak ich doručovateľ nezastihne v mieste trvalého bydliska.

V elektronickej schránke

Vedúca oddelenia miestnych daní zvolenského mestského úradu Katarína Markovičová informovala, že po aktivácii v elektronickej schránke nájdu ľudia všetky informácie vrátane QR kódu pre uskutočnenie platby. „Schránku má k dispozícii každý, komu v minulých rokoch vydali občiansky preukaz s elektronickým čipom,“ priblížil vedúci referátu informatiky zvolenskej radnice Peter Šuchaň.

Ako dodal, mnohí k nemu dostali aj bezpečnostný osobný kód a čítačku elektronických kariet. „V tom prípade stačí už len nainštalovať do svojho počítača softvér na prihlasovanie, ktorý je možné nájsť na portáli slovensko.sk,“ zhrnul. Ak však niekto nemá k dispozícii bezpečnostný kód, je možné o jeho vydanie požiadať na polícii, v mieste, kde sa vybavujú občianske preukazy

Vo Zvolene v súčasnosti evidujú 17-tisíc daňovníkov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM