Jakub Forgács Hokej

Situácia je VÁŽNA, tréningom na ľade odzvonilo: Zimný štadión museli ZATVORIŤ

Hoci bystrický či zvolenský klub bojujú o postup v play off, na Horehroní je situácia iná. Prevádzku ľadovej plochy tam ukončili.

Ilustračný obrázok k článku Situácia je VÁŽNA, tréningom na ľade odzvonilo: Zimný štadión museli ZATVORIŤ
Zdroj: FB HK Brezno

Od nedele je ukončený tréningový proces všetkých hokejových kategórií klubu HK Brezno v Aréne Brezno z dôvodu ukončenia prevádzky ľadovej plochy, ktoré bolo prijaté vedením mesta Brezno. Hokejový klub o tom informoval na sociálnej sieti.

Domáce zápasy dohrali

„Po prijatí prvej informácie o plánovanom odstavení ľadovej plochy v mesiaci marec, sme okamžite kontaktovali vedenie mesta Brezno a požiadali ich, aby k odstaveniu plochy došlo čo najneskôr a to z dôvodu, aby sme stihli odohrať všetky stretnutia v súlade so súťažným poriadkom a pravidlami SZĽH. Predstavitelia mesta nám vyšli v ústrety a sme veľmi radi, že sa nám tento krok podarilo naplniť a že si všetky naše tímy mohli svoje domáce súťažné stretnutia riadne odohrať resp. predohrať,“ uviedol hokejový klub v stanovisku.

Ako ďalej píše, situácia ho mrzí aj kvôli tým najmenším hráčom HK Brezno, ktorí ešte nemajú skúsenosti s ligovými zápasmi a vykonávali zatiaľ len tréningové procesy. „Na to sme veľmi hrdí, pretože za posledné roky sme zaznamenali najväčší nárast nových hráčov, čo nám robí veľkú radosť,“ spomína klub na stránke.

Vážna situácia

Klub poukázal na to, že dnešná doba športu a nie len športu veľmi nepraje. „Nezakrývali sme si oči pred aktuálnou situáciou a vedeli sme, že sa niečo takéto môže stať. No stále sme verili, že sa nám táto hrozba vyhne a že ľadovú plochu dokážeme udržať podľa pôvodného plánu. Ukončenie prevádzky ľadovej plochy nás veľmi mrzí, pretože to zasiahlo klub vo finálnej fáze súťaží. Žiaľ, situácia je tak vážna, že toto rozhodnutie musíme akceptovať,“ pokračuje.

Vedenie hokejového klubu zároveň verí, že to, čo sa aktuálne na Slovensku deje a čo spôsobuje tieto problémy, rýchlo pominie, budú môcť nabehnúť do novej sezóny 2023/2024 a začať prípravu v Aréne Brezno podľa plánov.

„K termínu ukončenia prevádzky ľadovej plochy 19.03.2023 v Aréne Brezno, tak HK Brezno definitívne zavŕši súťažnú sezónu 2022/2023 na domácom ľade. Aj touto cestou sa chceme veľmi pekne poďakovať všetkým rodičom, hráčom, trénerom a v neposlednom rade aj sponzorom a partnerom HK Brezno,“ dodal klub, ktorý bude o ďalšej činnosti a tréningovom procese čoskoro informovať prostredníctvom trénerov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM