Aktualizované Hokej

Zvolen vyzve vo FINÁLE Košice: ROZPIS, kedy sa budú zvádzať boje o TITUL

Prvé dve stretnutia bude hostiť košická Steel Aréna, po dvoch voľných dňoch sa séria presunie na Zimný štadión do Zvolena.

Ilustračný obrázok k článku Zvolen vyzve vo FINÁLE Košice: ROZPIS, kedy sa budú zvádzať boje o TITUL
19
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Finálová séria play off hokejovej Tipos extraligy medzi víťazom základnej časti HC Košice a HKM Zvolen odštartuje v nedeľu 16. apríla v metropole východného Slovenska. Nový majster bude známy najneskôr vo štvrtok 27. apríla, keď je na programe prípadný siedmy duel.

Čo hovoria štatistiky?

Prvé dve stretnutia bude hostiť košická Steel Aréna, po dvoch voľných dňoch sa séria presunie na Zimný štadión do Zvolena, kde sa vo štvrtok (20.) a piatok (21. apríla) odohrajú tretí a štvrtý zápas. Ak sa dovtedy nerozhodne, séria bude pokračovať v nedeľu 23. apríla opäť v Košiciach a prípadným šiestym stretnutím o dva dni neskôr vo Zvolene. Posledný siedmy duel je na programe opäť v Steel Aréne.

Košičania majú na konte osem titulov a vo finále sa predstavili dokopy pätnásťkrát. Posledný majstrovský triumf získali v sezóne 2014/15. Do tohtoročného play off postúpili z prvého miesta po základnej časti, ktorú vyhrali o tri body (96 b) pred Slovanom Bratislava. Vo štvrťfinále vyradili Nitru 4:1 na zápasy a v dramatickej semifinálovej sérii postúpili v siedmich dueloch cez Duklu Michalovce. „Oceliari“ môžu získať deviaty titul, čím by vyrovnali rekordéra Slovan Bratislava.

Zvolen skončil v základnej časti na treťom mieste s mankom deväť bodov na víťaza. Vo štvrťfinále zdolal Nové Zámky 4:1 a v semifinále potreboval na Spišskú Novú Ves rovnako ako Košice až sedem stretnutí. V záverečnom domácom zvíťazil tesne 3:2, keď v 55. minúte rozhodol z trestného strieľania Peter Zuzin. Zvolenčania sa tak prebojovali do finále po dvoch rokoch, v sezóne 2020/21 v ňom zdolali Poprad 4:1 na zápasy a získali svoj tretí titul. Na konte majú aj štyri strieborné medaily. Košice a Zvolen sa naposledy stretli vo finále presne pred desiatimi rokmi a z titulu sa po triumfe 4:1 na zápasy vtedy tešili Stredoslováci.

Podrobný rozpis finálových zápasov nájdete na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Semifinále play off Tipos extraligy HKM Zvolen - HK Spišská Nová Ves
19
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM