Správy

Zaujímavé INFO zo zvolenskej nemocnice: Koľko ľudí tam doteraz zaočkovali?

Zvolenská nemocnica sa na základe súhlasu Ministerstva zdravotníctva SR stala od začiatku februára oficiálnym vakcinačným centrom pre ľudí. Záujemcovia o očkovanie sa musia vopred zaregistrovať.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavé INFO zo zvolenskej nemocnice: Koľko ľudí tam doteraz zaočkovali?
3
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

Vo zvolenskej nemocnici v januári tohto roka zaočkovali proti novému koronavírusu 1 003 ľudí. „Počet zaočkovaných od 1. do 4. februára vrátane je 388, z toho očkovaných aj druhou dávkou je 75,“ uviedla v piatok Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

Kto sa môžu prihlásiť?

Zvolenská nemocnica sa na základe súhlasu Ministerstva zdravotníctva SR stala od začiatku februára oficiálnym vakcinačným centrom pre ľudí. Záujemcovia o očkovanie sa musia vopred zaregistrovať na webovom portáli www.korona.gov.sk.

Podmienkou však je, že musia patriť do skupín, pre ktoré je očkovanie určené.

Pavliková tiež pripomenula, že náhradníci, osoby staršie ako 65 rokov, sa môžu prihlásiť na adrese sekretariat@nzv.agel.sk. „Je potrebné uviesť celé meno, dátum narodenia a telefonický kontakt,“ spresnila. „Náhradníkov na očkovanie v nemocnici registrujeme podľa poradia prihlásenia, záujem je však oveľa vyšší, ako reálne možnosti ich zaočkovať,“ podotkla.

Nemocnica vo Zvolene má v súčasnosti 23 zamestnancov pozitívnych na ochorenie COVID-19 a traja sú v karanténe. Podľa hovorkyne poskytujú zdravotnú starostlivosť 56 pacientom s novým koronavírusom, piati si vyžadujú napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. S podozrením na ochorenie COVID-19 sú v tomto zariadení siedmi pacienti.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj zábery z očkovanie vo zvolenskej nemocnici!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

V OBRAZOCH: Očkovanie vo zvolenskej nemocnici
3
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM