Jakub Forgács Správy Samospráva

Primátorka Balkovičová o ďalšom testovaní: Pohár trpezlivosti dávno pretiekol

Zvolenská primátorka hovorí, že ich drží už len zodpovednosť voči ľuďom – v tejto chvíli predovšetkým voči najmenším Zvolenčanom a ich rodičom.

Ilustračný obrázok k článku Primátorka Balkovičová o ďalšom testovaní: Pohár trpezlivosti dávno pretiekol
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Samosprávy sa v stredu od predstaviteľov vlády dozvedeli, že majú opäť testovať. „Nemáme žiadne nariadenie, nemáme uznesenie, nemáme manuál, nemáme sa o čo oprieť. No máme testovať. A aby toho nebolo málo, vláda na naše plecia hodila ešte aj zodpovednosť za otvorenie škôl a škôlok,“ napísala na svojej facebookovej stránke rozhorčená primátorka Zvolena Lenka Balkovičová. „Samozrejme, opäť bez usmernenia, bez nariadenia, bez jediného uznesenia. Zato s kvetnatými rečami "veľkých“ politikov na tlačovke," poznamenala.

„A tak teda naposledy. Urobíme to. Urobíme to kvôli našim deťom, ktoré tak veľmi túžia byť zase v kruhu svojich spolužiakov a kamarátov. A urobíme to aj kvôli rodičom, ktorí už majú dosť práce na dva úväzky – jedného v zamestnaní, druhého doma pri svojich deťoch. No urobíme to naposledy a len v tej miere, v akej budú ešte vôbec ochotní nám pomôcť naši zdravotníci,“ pokračovala primátorka.

„Pohár trpezlivosti dávno pretiekol. Drží nás už len zodpovednosť voči ľuďom – v tejto chvíli predovšetkým voči najmenším Zvolenčanom a ich rodičom,“ píše Balkovičová.

Nepáči sa jej, že mesto má znova testovať, pričom je podľa jej slov vo Zvolene pripravených minimálne sedem prevádzkovateľov mobilných odberových miest, ktorí už mohli robiť odbery pre záujemcov. „Ktokoľvek by chcel a potreboval, mohol by sa ísť dať otestovať – priebežne, kedykoľvek počas dňa. Nemusel by čakať, kým my zorganizujeme víkendové testovanie. Prečo to nejde? Pretože ich zmluvy už niekoľko dní ležia na úradníckom stole kdesi na ministerstve zdravotníctva… A my máme testovať,“ dodala rozhorčene.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj zábery z víkendového testovania vo Zvolene!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

V OBRAZOCH: 2. kolo skríningového testovania vo Zvolene
9
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM