Krimi

Šokujúce zistenia zvolenských policajtov: Opití už 14-roční, chlapec nafúkal takmer 2 promile

Orientačnej dychovej skúške bolo podľa slov polície podrobených 15 neplnoletých osôb, z toho až vo ôsmich prípadoch s pozitívnym výsledkom

Ilustračný obrázok k článku Šokujúce zistenia zvolenských policajtov: Opití už 14-roční, chlapec nafúkal takmer 2 promile
Zdroj: TASR

Doterajšie zistenia mestskej polície v súvislosti s požívaním alkoholu osobami mladšími ako 18 rokov naznačujú, že počet prípadov ostáva naďalej alarmujúci. Dôkazom sú zaznamenané výsledky kontrol z uplynulého víkendu. Informoval o tom Juraj Chabada, náčelník Mestskej polície Zvolen.

„Vykonané policajné „razie“ vo vybraných nočných podnikoch, parkoch a verejných priestranstvách priniesli hrozivé výsledky. Orientačnej dychovej skúške bolo podrobených 15 neplnoletých osôb, z toho až vo ôsmich prípadoch s pozitívnym výsledkom. Hladina alkoholu v dychu sa pohybovala v rozmedzí od 0,29 do 1,33 promile. Prekvapením bolo, že v jednom prípade išlo iba o 14– ročné dievča,“ pokračoval Chabada.

„Podobný šokujúci prípad riešili mestskí policajti pred pár dňami, kedy 14– ročný chlapec v obchodnom dome upútal pozornosť svojím nevhodným vulgárnym správaním. Podozrenie, že sa nachádza v podnapitom stave sa potvrdilo ihneď, ako nafúkal takmer 2 promile,“ uviedol ďalej Chabada.

Prípadmi požívania alkoholu maloletými a mladistvými osobami sa podľa jeho slov naďalej zaoberá mestská polícia ako aj Právne oddelenie Mestského úradu vo Zvolene. „Rodičia by aj napriek pracovnej vyťaženosti nemali zabúdať na svoje deti. Vzhľadom na reálne výsledky možno konštatovať, že je nevyhnutné aby vedeli, akým spôsobom a v akej spoločnosti deti trávia svoj voľný čas,“ dodal Chabada.

Mestská polícia opäť oznamuje a zároveň upozorňuje na kontroly zamerané na dodržiavanie zákona NR SR č. 219/1996 Z. z. o ochrane pred zneužitím alkoholických nápojov, ktoré zvýšila od januára 2019 práve z dôvodu eliminácie problematiky pitia alkoholu u detí a mládeže.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM