Jakub Forgács Správy

Poistenci priniesli HODNOTENIE nemocníc: Ako v REBRÍČKU dopadla tá zvolenská?

Respondenti vyjadrili najvyššiu spokojnosť s nemocnicami v Žilinskom a Banskobystrickom kraji.

Ilustračný obrázok k článku Poistenci priniesli HODNOTENIE nemocníc: Ako v REBRÍČKU dopadla tá zvolenská?
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

Pacienti za rok 2022 najlepšie hodnotia špecializované ústavy srdcovo-cievnych chorôb. Naopak, horšie vnímajú štátne univerzitné a fakultné nemocnice. Ukázal to prieskum štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP), do ktorého sa zapojilo 6 321 hospita­lizovaných pacientov. TASR o tom informovala Ivana Štefúnová z oddelenia komunikácie zdravotnej poisťovne.

V hodnotení si polepšili

„Medzi najlepšie hodnotenými sa za rok 2022 umiestnili Kardiocentrum Nitra, Mammacentrum sv. Agáty Banská Bystrica a ORL Humenné. Poistenci vnímali pozitívne najmä poskytnutú zdravotnú starostlivosť, ale aj prístup lekárov a sestier. Horšie na tom boli strava a ubytovanie,“ priblížila.

Zdravotnícke zariadenia si v prieskume medziročne mierne polepšili. „Zatiaľ čo v roku 2021 dosiahli priemernú známku 1,56, v roku 2022 získali priemernú známku 1,54,“ doplnila Štefúnová. Respondenti vyjadrili najvyššiu spokojnosť s nemocnicami v Žilinskom a Banskobystrickom kraji. Naopak, najmenej spokojní boli so zariadeniami v Nitrianskom a Trenčianskom kraji.

Ako dopadla v hodnotení zvolenská nemocnica, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM