Jakub Forgács Správy

Nevšedná návšteva vo zvolenskej nemocnici: Malých pacientov potešili vojaci, FOTO

Vojakov v nemocnici nestretnete každý deň. Deti zažili návštevu, ktorá ich potešila darčekmi.

Ilustračný obrázok k článku Nevšedná návšteva vo zvolenskej nemocnici: Malých pacientov potešili vojaci, FOTO
2
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

Nemocnica Zvolen, člen skupiny Agel, v uplynulých dňoch privítala na svojom Detskom oddelení návštevu vo vojenských uniformách. Príslušníci vzdušných síl Ozbrojených síl Slovenskej republiky pravidelne a dlhodobo spolupracujú s nemocnicou v rámci starostlivosti o svojich vojakov, ale snažia sa pomáhať aj deťom, a to nielen v rámci svojej profesie. Informovala o tom Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK so slovami, že teraz sa zamerali na najmenších pacientov.

„Z dobrovoľného finančného príspevku zakúpili televízor, ktorý venovali malým pacientom na Detskom oddelení, aby mohli mať aspoň trochu spríjemnený pobyt v nemocnici. Okrem televízneho prijímača vojaci venovali deťom aj plyšové hračky,“ píše Pavliková.

„Deti sú z televízora aj plyšových hračiek nadšené a na chvíľu úplne zabudli, že sa nachádzajú v nemocnici. Detské oddelenie,“ dodala hovorkyňa.

*Nemocnice Zvolen ročne hospitalizuje približne 1100 pacientov vo veku 3 až 19 rokov, najčastejšie s ochoreniami dýchacích ciest, zažívacieho traktu, močových ciest, neurologickými, endokrinologickými aj niektorými infekčnými ochoreniami. Vo zvolenskej nemocnici majú pre malých pacientov materskú aj základnú školu.

V OBRAZOCH: Malých pacientov vo Zvolene potešili vojaci
2
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM