Správy Samospráva

Kto zabezpečí pravidelnú mestskú dopravu vo Zvolene? Mesto hľadá nového dodávateľa

Autobusová doprava vo Zvolene v súčasnosti pozostáva z 15 liniek, z ktorých šesť je nosných a deväť je doplnkových. Zmluva o výkone je uzatvorená na dobu určitú, do 31. mája 2022.

Ilustračný obrázok k článku Kto zabezpečí pravidelnú mestskú dopravu vo Zvolene? Mesto hľadá nového dodávateľa
Zdroj: SAD Zvolen

Mesto Zvolen hľadá na ďalších 10 rokov dodávateľa pravidelnej mestskej hromadnej dopravy (MHD). Vyplýva to z oznámenia zverejnenom vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

Za desiatky miliónov

Podľa neho predmetom zákazky je zabezpečenie a rozvoj pravidelnej verejnej mestskej autobusovej dopravy v meste. Celková odhadovaná hodnota zákazky je 22 698 000 eur bez DPH. Lehota na predkladanie ponúk je do 30. augusta, kritériom na vyhodnotenie ponúk bude cena.

V meste aktuálne zabezpečuje prevádzku mestskej hromadnej dopravy Slovenská autobusová doprava Zvolen. Autobusová doprava vo Zvolene v súčasnosti pozostáva z 15 liniek, z ktorých šesť je nosných a deväť je doplnkových. Zmluva o výkone je uzatvorená na dobu určitú, do 31. mája 2022. „Keďže procesy potrebné pre obstaranie nového prevádzkovateľa MHD trvajú dlhšie, mesto pristúpilo k príprave vyhlásenia verejného obstarávania na výber nového prevádzkovateľa,“ uvádza materiál, ktorý poskytol hovorca mesta Zvolen Martin Svatuška.

Ďalšie aktuálne správy

Ako ďalej informuje, mesto Zvolen za posledné roky zaznamenalo pokles počtu cestujúcich. V roku 2018 bolo celkovo prepravených 2 727 000 ces­tujúcich, v roku 2019 to bolo 2 706 000 a v roku 2020 to bolo 1.821.000 ces­tujúcich. „Prevádzkovanie mestskej hromadnej dopravy v meste je aktuálne poskytované v rozsahu 1,2 milióna ubehnutých kilometrov za rok a dopravná obslužnosť je zabezpečená 28 autobusmi, z toho tromi záložnými,“ dodáva.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality zo Zvolena

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM