Jakub Forgács Krimi

KURIÓZNE zásahy mestských policajtov: Aké zvieratká už museli ratovať vo Zvolene? FOTO

Práca mestskej polície zďaleka nespočíva iba v zakladaní papúč za nesprávne parkovanie. Dočinenia mávajú aj s nemými tvormi.

Ilustračný obrázok k článku KURIÓZNE zásahy mestských policajtov: Aké zvieratká už museli ratovať vo Zvolene? FOTO
8
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Zvolen

Mestskí policajti riešili pred obchodným domom na sídlisku Západ nevšedný prípad, malé mačiatko zaseknuté v motorovej časti vozidla. Mestskí policajti o tom informovali na svojej webovej stránke.

Slová vďaky

„Na miesto boli privolaní aj hasiči, nakoľko sa nedarilo mačiatko vytiahnuť. Nakoniec všetko dobre dopadlo a mačiatko sa podarilo vyslobodiť,“ dodali mestskí policajti, ktorí k tomuto prípadu obdržali aj milý e-mail:

p. Martina: „Dobrý deň, rada by som poďakovala za trpezlivosť a ochotu chlapcom pri zásahu z nedele 1.8. z pred Tesca na Západe. Mačiatko sa zaseklo pod autom, pričom pomáhali aj hasiči. Všetci boli perfektní s profesionálnym prístupom! Mačiatko je u nás doma, z čoho má najväčšiu radosť môj manžel. Už ich mám zachránených 13.“

Ďalšie aktuálne správy

Netradičné odchyty

Mestská polícia vo Zvolene bežne vykonáva aj odchyt zabehnutých, opustených a túlavých zvierat a hoci väčšinou ide o psíkov rôzneho vzrastu a rasy, niekedy sa stane, že sú mestskí policajti privolaní k neobvyklému prípadu.

Nedávno informovali o záchrane sovičky, ale mestskí policajti zachraňovali aj stratenú korytnačku. „Chvíľu s nami pobudla na útvare Mestskej polície, kým sa nám podarilo zistiť majiteľku, ktorú sme kontaktovali a korytnačku si prevzala,“ píšu na svojom webe.

Tieto prípady sú milé a príjemné, ale ak ide o odchyt hada, je to podľa ich slov rizikové. „Je potrebné, aby odchyt vykonal vyškolený policajt, ktorý častokrát musí prísť v čase svojho voľna. Posledný prípad odchytu hada bol pri rodinnom dome na Štepnici a had bol príslušníkom mestskej polície, odchytený a vypustený na bezpečné miesto do voľnej prírody,“ dodali mestskí policajti.

Zábery zo záchrany spomínaných nemých tvorov nájdete v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuality zo Zvolena

V OBRAZOCH: Mestskí policajti ratovali mačiatku, korytnačku aj hada
8
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM