Eva Drugdová Rôzne Správy

Kam vyraziť s deťmi počas prázdnin? 5 tipov neďaleko Zvolena, ktoré stoja za to

Cez letné prázdniny mnohí rodičia riešia, kam s deťmi a ako ich najlepšie zabaviť. Niekedy je naozaj problém, vymyslieť pre ne niečo záživné. Pomôžu vám naše tipy.

Ilustračný obrázok k článku Kam vyraziť s deťmi počas prázdnin? 5 tipov neďaleko Zvolena, ktoré stoja za to
7
Galéria
Zdroj: TASR

Letné prázdniny sú ideálne na dovolenky a rôzne výlety. Často však nemusíme chodiť ďaleko a mnoho zaujímavých miest nájdeme aj v blízkosti nášho domova. Ak však chceme zaujať deti a vymyslieť niečo, čo sa im páči, dá občas námahu. Pokiaľ vaše ratolesti zožiera doma nuda, poradíme vám päť tipov, kde ich v okolí Zvolena môžete vyvetrať. Istotne sa zabavia a budú mať za sebou pekné zážitky.

Jazda na koni

Predovšetkým menšie deti obľubujú dni strávené so zvieratami, hoci aj u starých rodičov na dedine. No pokiaľ ide o jazdu na koni, určite sa potešia aj väčší odvážlivci. Neďaleko Zvolena máme hneď niekoľko miest, kde si jazdu môžu vyskúšať. Obľúbený je napríklad Lunterov ranč na Kráľovej, ktorý sa nachádza v krásnej prírode. Vaše ratolesti môžu stráviť deň na čerstvom vzduchu, vybehať sa v areáli, kde je pre ne pieskovisko či šmýkačky a okrem vozenia sa na koňoch môžu nachovať aj menšie zvieratá. Takýto ranč však nie je jediný a v blízkosti Zvolena môžete zavítať aj do jazdeckého areálu Budička, kde si v malebnej osade ideálne oddýchnete a deti sa zabavia.

Šliapacie káry

Ak hľadáte niečo akčnejšie, vo Vlkanovej môžete počas víkendov nasadnúť na šliapacie káry. Zabavia sa nielen deti, ale aj dospelí sa potešia možnosti vrátiť sa do detských čias. Úžasnú zábavu si užijete uprostred prírody, pričom si môžete vychutnať pokojnú jazdu alebo si zasúťažiť a vyblázniť sa. K dispozícii máte trojkilometrovú trasu po poľnej ceste. Zajazdiť si môžu drobci už od troch rokov a dospeláci si môžu vyskúšať aj štvorkolky. Takže zábava pre celú rodinu.

Počúvadlianske jazero

Deti sa cez prázdniny radi kúpu vo vode a šantia na kúpaliskách. Mnohé však obľubujú aj jazerá a jedno z najkrajších v blízkosti Zvolena je istotne Počúvadlianske. Je to jazero umelého pôvodu, tzv. tajch, ktoré sa nachádza v okolí Banskej Štiavnice, pri obci Počúvadlo. Patrí medzi najnavštevovanejšie lokality blízkeho okolia. Je ukryté v čarokrásnej prírode s okolitými lesmi, a preto býva aj dosť chladné. Návštevníci ho však napriek tomu obľubujú. Ak si však predsa netrúfate okúpať sa, poteší vás aj prechádzka okolo jazera. Nachádza sa tu totiž malá lesná ZOO. Ponúka príjemnú rekreáciu najmä pre rodiny s menšími drobcami. Okrem obdivovania lesných a domácich zvierat sa vaše ratolesti môžu povoziť na poníkoch a vyliezť na traktor či bager. Pre väčšie deti môžete naplánovať aj turistiku po okolí, napríklad na vrch Sitno.

Žiarska minizoo

V mestskom parku v Žiari nad Hronom, ktorý tiež nie je od Zvolena tak vzdialený, sa vaše ratolesti tiež radi pokochajú zvieratkami. Nachádza sa tu viacero druhov zvierat, okrem oslíkov, kengúr, pštrosov, oviec a kôz tu možno pozorovať aj prasiatka či zajace. Minizoo si za krátky čas svojej existencie získala mnoho priaznivcov. Rodiny ju navštevujú celoročne, no počas leta môžete návštevu spojiť s vodnými radovánkami v blízkom kúpalisku. V Parku Štefana Moysesa pribudla v rozprávkovom lesíku nová detská atrakcia – perníková chalúpka s lanovkou. Deti sa teda dostatočne vyšantia už v samotnom parku a na ihrisku.

Splav Hrona

Kto má rád viac dobrodružstva, môže sa podujať na splav Hrona. Pre rodiny však odporúčame spoznávanie okolitej prírody na pltiach. Pltníci prevádzkujú splavovanie našej rieky pod názvom Tancujúce plte na Hrone. K dispozícii sú 12 miestne plte, špeciálne upravené na turistické plavby. Okrem toho sa dozviete od pltníkov v krojoch o zaujímavostiach okolia. Turisti často využívajú 40-minútovú plavbu zo Sliača do Zvolena a ešte o niečo ďalej, do vodáckeho tábora v Budči, či až do Hronskej Dúbravy. Ak vaše deti posedia, istotne sa im to bude páčiť.

Foto: ilustračné

ZOO horucavy
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM