Jakub Forgács Rôzne Správy

FOTO: Zvolenské námestie rozvoniavalo pirohmi. Olympiádu poznačila kuriozita

Pod Pustým hradom sme zažili poriadne chladný víkend. Napriek tomu to v centre mesta žilo. Lákali aj chutné dobroty varené priamo na mieste!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Zvolenské námestie rozvoniavalo pirohmi. Olympiádu poznačila kuriozita
Zdroj: TASR

Regionálne olympijské hry a olympiáda vo varení a jedení bryndzových pirohov prilákali v nedeľu na Námestie SNP vo Zvolene aj napriek chladnému počasiu niekoľko stoviek ľudí. „Keďže bryndza je pre náš región príznačná a halušiek sa varilo všade neúrekom, my sme sa rozhodli pre inú bryndzovú špecialitu, a tou sú bryndzové pirohy,“ povedal Marek Rojík z oddelenia športu Mestského úradu vo Zvolene.

Čítajte tiež: Zvolenčania sa stretli s vedením mesta. Diskusia o obchvate s búrlivými reakciami

Nakoniec sa však prihlásilo a súťažilo iba jedno družstvo, zostavené bolo z členov miestneho Divadelného súboru Zelienka. Zaujímavosťou ale bolo, že pirohy varili netradične v kotlíku a slaninu opekali na dyme z dymovodu. Deti, ktoré na olympiádu prišli v sprievode rodičov, učila formovať z cesta šúľance i pirohy Oľga Luptáková zo združenia Tradičná chuť regiónov.

Súčasťou podujatia bola aj rodinná olympiáda s voľnými športovými disciplínami. O 14:00 odštartovala na námestí cyklojazda s architektom mesta Petrom Kaššom. Trasa viedla z Námestia SNP, do mestskej časti Západ a ďalej na Stráže. Toto podujatie zároveň ukončilo cyklistickú sezónu vo Zvolene.

Pozrite si v našej fotogalérii, ako to vyzeralo na zvolenskom námestí!

Čítajte tiež: Mamičky a oteckovia, značte si do kalendárov. Vo Zvolene sa dočkáme Detskej burzy

V OBRAZOCH: Zvolenská olympiáda vo varení a jedení bryndzových pirohov
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM