Jakub Forgács Správy

Budú v lete otvorené zvolenské škôlky? Takto reaguje mesto

Zvolenčania zatiaľ nevedia, aká bude prevádzka materských škôl počas letných prázdnin a či vôbec budú otvorené.

Ilustračný obrázok k článku Budú v lete otvorené zvolenské škôlky? Takto reaguje mesto
Zdroj: TASR

Na odbore školstva sa v týchto dňoch venujú aj prevádzke materských škôl (MŠ) počas letných prázdnin. „Čo sa týka uvoľňovania opatrení vo štvrtej fáze, máme rovnaké informácie, aké v pondelok oznámil pán premiér Igor Matovič,“ uvádza sa na webe Mesta Zvolen.

Ako mesto ďalej píše na stránke, vo vyhláške 306/2008 je uvedené nasledovné: (6) V materskej škole s celodennou výchovou a vzdelávaním čas prevádzky určuje riaditeľ po prerokovaní so zákonnými zástupcami a po súhlase so zriaďovateľom. Prevádzku možno aj obmedziť alebo prerušiť. Cez letné prázdniny sa prevádzka materskej školy preruší najmenej na tri týždne z dôvodov potreby dôkladného čistenia priestorov materskej školy, dezinfekcie prostredia a hračiek, ako aj čerpania dovolenky niektorých zamestnancov. Prerušenie alebo obmedzenie prevádzky materskej školy cez letné prázdniny oznámi riaditeľ spravidla dva mesiace vopred. V miestach, kde je viac materských škôl jedného zriaďovateľa, sa počas prerušenia prevádzky materskej školy deti sústreďujú do niektorej z nich. Prevádzka materských škôl môže byť dočasne prerušená aj zo závažných dôvodov, ktoré ohrozujú zdravie zverených detí alebo môžu spôsobiť závažné škody na majetku.

V zmysle toho podľa slov mesta kontaktovali Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, aby sa vyjadrilo, či je nutné dodržať trojtýždňové prerušenie prevádzky MŠ alebo pre tento rok vydajú usmernenie, že by MŠ mohli byť otvorené bez prerušenia prevádzky počas letných prázdnin

„Ešte sme nedostali odpoveď. Podľa toho, čo odpíšu, budeme okamžite jednať s pani riaditeľkami MŠ vo Zvolene o prevádzke počas letných prázdnin 2020 a budeme následne informovať aj verejnosť,“ dodáva mesto.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM