Jakub Forgács Správy

Zápis do prvého ročníka v čase koronavírusu? Takto bude prebiehať vo Zvolene

Čaká vaše dieťa zápis do základnej školy? Uskutočniť ho bude možné niekoľkými spôsobmi alebo ich kombináciou.

Ilustračný obrázok k článku Zápis do prvého ročníka v čase koronavírusu? Takto bude prebiehať vo Zvolene
18
Galéria
Zdroj: TASR

Mesto Zvolen na svojej webovej stránke informovalo o zápise detí do 1. ročníka ZŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Zvolen na školský rok 2020/2021. Ako sa uvádza na webe, zápis je možné uskutočniť niekoľkými spôsobmi alebo ich kombináciou:

Zápis prostredníctvom formulára

Školy už v súčasnej dobe využívajú formuláre (napr. asc agenda, e-škola) alebo majú zverejnené svoje formuláre na poskytovanie údajov potrebných na zápis dieťaťa do prvého ročníka na svojich webových sídlach. Zákonní zástupcovia môžu použiť formulár školy, na ktorú zapisujú dieťa. Ak nie je zverejnený, použijú formulár (stiahnuť formulár ako DOC, stiahnuť formulár ako PDF), a odošlú ho základnej škole (mail, pošta, schránka školy).

Zápis papierovou formou

Ak zákonný zástupca nemá možnosť elektronicky komunikovať so školou, môže si vyzdvihnúť formulár osobne v základnej škole. Po vyplnení a podpísaní zákonným zástupcom ho doručí do školy podľa pokynu riaditeľa školy. Všetky kontakty so školou sa uskutočnia, čo najbezpečnejším spôsobom s dôrazom na dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení.

Zápis elektronickou formou

Zákonný zástupca môže základnej škole poskytnúť osobné údaje potrebné pre zápis prostredníctvom elektronického podania doručeného do elektronickej schránky základnej školy alebo prostredníctvom elektronického dokumentu, ktorý je autorizovaný kvalifikovaným elektronickým podpisom.

Viac informácií nájdete TU!

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj aktuálne zábery vyľudneného Zvolena!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Ľudoprázdne ulice Zvolena, život utíchol aj v centre
18
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM