Jakub Forgács Správy

Ako bude vyzerať NOVÁ zvolenská plaváreň? Podobu navrhnú RENOMOVANÍ architekti

Už dnes je jasné, že bude stáť na mieste pôvodnej, bude moderná, ekologická, pričom plavecký bazén bude spĺňať všetky podmienky, aby sa v ňom mohli odohrávať vrcholové plavecké preteky.

Ilustračný obrázok k článku Ako bude vyzerať NOVÁ zvolenská plaváreň? Podobu navrhnú RENOMOVANÍ architekti
Zdroj: Mesto Zvolen

Mesto hľadá jej novú podobu v architektonickej súťaži. „Jej podmienky konzultovalo so Slovenskou komorou architektov, zverejňuje ju v slovenskom i európskom vestníku verejného obstarávania. Mesto sa netají, že sa snaží získať pre svojich obyvateľov najlepšiu možnú stavbu pre vodný šport a relax,“ uviedol Martin Svatuška, hovorca Mesta Zvolen.

Veľká výhoda

Súťaž, do ktorej sa môžu prihlásiť autorizovaní architekti, stále nie je pri podobných investíciách samozrejmosťou. Pritom má podľa Svatušku veľkú výhodu – odborníci zo seba vydajú v konkurenčnom zápase maximum. Odmenou za víťazstvo v súťaži je totiž ďalšia spolupráca so zadávateľom.

„V našom prípade bude mať víťaz možnosť vypracovať nielen architektonickú štúdiu, ale aj ďalšie dokumentácie vrátane tých pre územné rozhodnutie a stavebné povolenie. Pri výstavbe plavárne hovoríme o investičných nákladoch v miliónoch eur, zákazka v podobe vypracovania potrebných dokumentácií sa tak počíta na viac ako 400-tisíc eur. Navyše, priamo v centre mesta ostane nadlho pekná stavba s rukopisom jej autora. Architekti tak majú veľkú motiváciu,“ vysvetľuje vedúci odboru územného plánovania Peter Kašša.

Viac o tom, dokedy môžu byť predkladané súťažné návrhy a kedy by mali Zvolenčania spoznať podobu plavárne, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM