Správy

Zvolen pripravuje OBĽÚBENÚ Vianočnú dedinu: Prinášame prvé INFO pre záujemcov

Vianočná dedina otvára svoje brány pre ľudí každoročne začiatkom decembra. Séria kultúrnych podujatí trvá do Vianoc, publikum zabávajú hudobníci, speváci a aj folkloristi.

Ilustračný obrázok k článku Zvolen pripravuje OBĽÚBENÚ Vianočnú dedinu: Prinášame prvé INFO pre záujemcov
7
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Mesto Zvolen opäť pripravuje pre svojich obyvateľov tradičnú Vianočnú dedinu. V súčasnosti vyhlásilo súťaž na prenájom predajných stánkov na námestí. Vyplýva to z oznámenia, ktoré zverejňuje na svojej oficiálnej webstránke.

Ako uvádza, účelom nájmu je predaj punču, sladkých jedál, mäsových a syrových výrobkov, sviečok a remeselných výrobkov. Môžu to tiež byť včelie produkty, medovina, drevené hračky a domáce štrúdle. Nájomná zmluva bude podľa mesta uzatvorená od 27. novembra do 8. januára nového roka, s povinnosťou začiatku prevádzkovania stánku od 1. decembra. Podľa oznámenia navrhovateľ je pred súťažou povinný zaplatiť finančnú zábezpeku, čo je suma 50 alebo 70 eur podľa umiestnenia stánku. Návrhy môžu záujemcovia predkladať do 10. novembra osobne alebo poštou na mestský úrad vo Zvolene.

Vianočná dedina otvára svoje brány pre ľudí každoročne začiatkom decembra. Séria kultúrnych podujatí trvá do Vianoc, publikum zabávajú hudobníci, speváci a aj folkloristi. Atmosféru sviatkov spríjemňujú svetielka, vianočný stromček a aj koledy. Záujemcovia majú k dispozícii stánky s občerstvením, s teplými nápojmi a punčom. Priestor dostávajú aj remeselníci a domáce výrobky.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Vianočná dedina vo Zvolene je po zotmení očarujúca
7
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM