Správy Samospráva

Žiarski poslanci schválili rozpočet na budúci rok: Tieto dva projekty sú prioritou

V roku 2021 bude Žiar hospodáriť s rozpočtom 17 423 890 eur. Ako priority budúceho roka mesto skloňuje dva už rozpracované projekty.

Ilustračný obrázok k článku Žiarski poslanci schválili rozpočet na budúci rok: Tieto dva projekty sú prioritou
Zdroj: TASR/DPA

Poslanci mesta Žiar nad Hronom na štvrtkovom (10. 12.) mestskom zastupiteľstve (MsZ) schválili návrh viacročného rozpočtu mesta na roky 2021 až 2023. V budúcom roku bude samospráva hospodáriť s rozpočtom vo výške 17 423 890 eur, prioritou ostávajú už rozpracované investičné projekty. Uviedol to vedúci odboru ekonomiky a financovania Martin Majerník.

Podľa Majerníka tvorbu rozpočtu, ako aj čerpanie toho aktuálneho, ovplyvnila pandémia nového koronavírusu. „V prvom rade je to neistota na strane príjmov, ale aj výdavkov. Čo sa príjmov týka, sme závislí od štátneho rozpočtu a podielových daní,“ uviedol Majerník.

Prioritou mesta v oblasti projektov budú v budúcom roku už rozpracované investičné akcie. „Sú to hlavne mestská plaváreň a zariadenie pre seniorov,“ potvrdil Majerník s tým, že ďalšie investície bude samospráva smerovať podľa toho, ako budú vypisované výzvy zo strany štátu.

Pandémia koronavírusu podľa Majerníka ovplyvnila aj práve končiace rozpočtové obdobie. Samospráva v apríli pozastavila investície do rekonštrukcie krytej plavárne, na ktorú chcela v roku 2020 použiť 1,2 milióna eur. Konečná výška investície do jej obnovy tak v tomto roku dosiahla výšku 840 000 eur.

„Mestu sa ale podarilo časť prostriedkov použiť na zariadenie pre seniorov, kde sme investovali 170 000 eur do výstavby parkoviska,“ poznamenal Majerník.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Dôležité správy zo Žiaru nad Hronom

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM