Barbara Dallosová Správy

Žiar pristúpi k opatreniu skôr: Zatvorí jasle, školy aj škôlky

Premiér Pellegrini informoval, že od pondelka zostanú zavreté všetky školy na Slovensku. Žiarska samospráva ich zavrie už v piatok.

Ilustračný obrázok k článku Žiar pristúpi k opatreniu skôr: Zatvorí jasle, školy aj škôlky
Zdroj: TASR

Všetky školy, predškolské zariadenia, univerzity a voľnočasové združenia na Slovensku budú od pondelka (16. 3.) na 14 dní zatvorené pre šírenie nákazy novým koronavírusom. Informoval o tom dosluhujúci predseda vlády SR Peter Pellegrini a ministerka vnútra Denisa Saková (obaja Smer-SD) po štvrtkovom zasadnutí ústredného krízového štábu.

Žiarska samospráva sa ale rozhodla zavrieť školy už od piatka (13.3.). Pre Žiar24 to potvrdil hovorca Kancelárie primátora mesta Martin Baláž.

,,Zatvárame všetky školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Zatvorené budú jasle, materské školy, základné školy, Základná umelecká škola (ZUŠ) aj Centrum voľného času (CVČ)," konkretizoval Baláž. Mesto zároveň ruší všetky tréningy mládežníckych športových klubov.

Ako dodáva Baláž, mesto oslovilo aj školy, ktoré nie sú v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti (napr. tzv. cirkevná ZŠ) a disponuje informáciou, že zatvorenie na piatok tiež zvažujú.

Brány už od štvrtka zatvorila aj väčšina stredných škôl v Žiari nad Hronom a okolí. Stalo sa tak po nariadení Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), ktorý tak ošetril zatvorenie škôl v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti. Otvorené mohli zostať niektoré súkromné školy, ktorých zriaďovateľ rozhodol inak.

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte Facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM