Správy Samospráva

Veľká revitalizácia Pod Vŕškov: Mesto vyšlo s dátumom

Spustnuté dvory na žiarskom sídlisku majú byť už onedlho minulosťou. Priestory medzi panelákmi sa majú premeniť na moderné zóny na oddych a šport.

Ilustračný obrázok k článku Veľká revitalizácia Pod Vŕškov: Mesto vyšlo s dátumom
9
Galéria
Zdroj: TASR

Obyvatelia žiarskeho sídliska Pod Vŕšky sa môžu tešiť na nové možnosti oddychu a zábavy. Žiarska samospráva avizuje, že už v najbližších dňoch by sa mali začať práce na revitalizácii troch vnútroblokových priestorov.

,,So stavebnými prácami na Pod vŕškoch sa začne pravdepodobne 18. marca," informuje samospráva a zároveň žiada obyvateľov o zhovievavosť počas priebehu rekonštrukčných prác.

Na revitalizáciu spomínaných vnútroblokových priestorov získalo mesto Žiar nad Hronom dotáciu 475 000 eur z Integrovaného regionálneho operačného programu. Obnovou vnútroblokov sa podľa samosprávy podstatne zvýši atraktivita vnútorných dvorov a záujem o voľnočasové aktivity.

Projekt počíta so sanáciou súčasných chodníkov a vybudovaním nových, doplnením a regeneráciou zelene a trávnatých plôch. Vo vnútrobloku by mali pribudnúť v súčasnosti chýbajúci mobiliár, herné prvky pre deti a mládež.

Pozrite si video a fotky z dvorov na Pod Vŕškoch, ktoré majú už onedlho vyzerať inak.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM