Správy Samospráva

Rekonštrukcia žiarskej plavárne: Technické služby chcú posily, prijmú nových ľudí

V januári chcú začať s búracími prácami, ktoré by mali trvať približne dva mesiace, a eseročka ich chce robiť výhradne vlastnými kapacitami.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia žiarskej plavárne: Technické služby chcú posily, prijmú nových ľudí
Zdroj: TASR

S opravou mestskej plavárne, ktorá je v Žiari nad Hronom pre verejnosť už niekoľko mesiacov zatvorená, chcú začať v januári budúceho roka. Mesto zmenilo plány a obnovu športového stánku chce realizovať prostredníctvom mestských technických služieb. Ich riaditeľ Igor Rozenberg uviedol, že spoločnosť z toho dôvodu posilní svoje stavy a priberie nových pracovníkov.

Desať až dvanásť ľudí

,,Predpokladám, že v úvode by malo ísť približne o desať až 12 ľudí," uviedol Rozenberg s tým, že zámerom je vytvoriť aktívnu stavebnú skupinu. V januári chcú začať s búracími prácami, ktoré by mali trvať približne dva mesiace, a chcú ich robiť výhradne vlastnými kapacitami.

,,Väčšiu časť diela v stavebnej oblasti sa budeme snažiť robiť vo vlastnej réžii," podotkol. Na práce súvisiace s technológiami budú robiť verejné obstarávania.

Čo ukázal finančný rozbor

Práve to by sa malo podpísať aj pod zníženie nákladov vyčíslených na obnovu objektu. ,,Urobili sme podrobný finančný rozbor a podarilo sa nám zoptimalizovať rozpočtové náklady približne na 2,27 milióna eur bez DPH, ak teda neberieme do úvahy dar do spoločnosti Slovalco," podotkol Rozenberg. V budúcoročnom rozpočte je na rekonštrukciu plavárne vyčlenených 1,2 milióna eur. Dar na opravu plavárne je vo výške 600 000 eur.

,,Vzhľadom na to, že nám chýba približne milión eur na dofinancovanie, predpokladáme, že nájdeme ešte nejaké vnútorné úspory v rámci projektovej dokumentácie a budeme môcť ukázať aj to, že rozpočtované finančné prostriedky budú výrazne nižšie, keď to robíme vlastnou činnosťou," dodal riaditeľ technických služieb.

Mesto chce obnovu financovať z vlastných zdrojov. Poslanci na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva zrušili úverový rámec vo výške milión eur na financovanie rekonštrukcie plavárne, ktorý schválili ešte v júni tohto roka.

Primátor Peter Antal na rokovaní uviedol, že ďalšie finančné prostriedky vyčlenia v priebehu budúceho roka podľa toho, aký bude vývoj na účte mesta. Podotkol však, že plaváreň bude rekonštruovaná tak, ako plánovali. ,,Vnútrajšok bude realizovaný komplexne vrátane malého bazéna, šatní a bazénovej časti tak, ako sme pôvodne uvažovali," podotkol. Či sa budú rekonštruovať aj sauny, sa ukáže podľa finančnej kondície mesta.

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM