Rôzne Kremnica

Rekonštrukcia na známej ulici v Kremnici: Dokedy sa bude na nej robiť? FOTO

V Kremnici opravujú cestu a chodníky na známej ulici. K čomu všetkému v rámci stavby dôjde?

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia na známej ulici v Kremnici: Dokedy sa bude na nej robiť? FOTO
6
Galéria

V Kremnici aktuálne prebiehajú práce na oprave cesty a chodníkov na Zechenterovej ulici. Dláždená cesta bola podľa primátora Alexandra Ferenčíka v havarijnom stave a pre jej zvlnený povrch ňou bolo nutné prechádzať veľmi pomaly. „Preto sme pristúpili k jej rekonštrukcii, bola to jedna z najhorších komunikácií v meste,“ podotkol primátor.

Hlavným cieľom rekonštrukcie je zvýšenie únosnosti podložia, teda spevnenie podkladu pod cestou. Keďže sa cesta nachádza v mestskej pamiatkovej zóne, budú na nej zachované na základe požiadavky pamiatkarov dlažobné kocky. „V rámci stavby dochádza aj k výmene súvisiacich chodníkov vedľa komunikácie. Pri chodníkoch dochádza k zámene liateho asfaltu za dlažobné kocky,“ priblížil Ferenčík s tým, že v úseku sa buduje aj nové verejné osvetlenie.

Práce na oprave cesty sa začali koncom júla a potrvať by mali najneskôr do konca októbra. Pre rekonštrukciu zatiaľ nie je komunikácia uzavretá, k úplnej uzávere pristúpia až potom, čo to bude nevyhnutné. Prejazdná by mala ostať aj počas Kremnických gagov, keď sa v meste očakáva veľký nápor návštevníkov a zvýšená doprava.

Mesto zaplatí za opravu cesty približne 162 900 eur, rekonštrukciu hradí z vlastných zdrojov. „Fakticky je táto cesta využívaná ako prieťah cesty tretej triedy mestom, ale, bohužiaľ, nie je zaradená v sieti ciest Banskobystrického samosprávneho kraja, preto financovanie tejto cesty ostáva na pleciach samosprávy,“ dodal primátor. Opravovaný úsek má dĺžku približne 250 metrov, čo je zhruba 1800 štvorcových metrov komunikácie a asi 500 štvorcových metrov chodníkov.

V Kremnici opravujú cesty a chodníky na Zechenterovej ulici: Zábery z miesta
6
Galéria

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM