Rôzne Kremnica

Kremnické múzeum priblíži stredoveký život: Vieme, kedy sa bude dať pozrieť

Múzeum mincí a medailí Kremnica pripravilo dramatizované prehliadky založenie stredovekej Kremnice. Kedy si ich môžeme vychutnať?

Ilustračný obrázok k článku Kremnické múzeum priblíži stredoveký život: Vieme, kedy sa bude dať pozrieť
Zdroj: TASR

Kremnické Múzeum mincí a medailí Kremnica pripravilo na leto ďalšie podujatie z cyklu Príbehy v múzeu. Tentoraz návštevníkov divadelné prehliadky z histórie Kremnice zavedú k mimoriadnej udalosti prvej polovice 14. storočia – k založeniu Kremnice a získaniu mestských a hospodárskych vý­sad.

„Týmto cyklom sa zapájame do celoročného programu podujatí pripomínajúcich si 690. výročie udelenia mestských privilégií. Jednotlivé scény priblížia aj stredoveký každodenný život, dobové remeslá či dobroty stredovekej kuchyne. Príbehy v múzeu ožijú toto leto v expozícii Líce a rub peňazí dvakrát, a to v sobotu 11. a 25. augusta,“ informovala Miriam Kostrianová z múzea.

Dramatizované prehliadky v expozícii Líce a rub peňazí Múzea mincí a medailí v Kremnici sa uskutočnia o 10:00, 11:00, 13:00, 14:00, 15:00 a 16:00 hodine. Súčasťou podujatia bude aj sprievodný program na nádvorí múzea, kde návštevníci budú môcť spoznať stredoveké remeslá, ochutnať dobovú kuchyňu a zoznámiť sa prostredníctvom autentických exponátov so stredovekou každodennosťou.

Hrané prehliadky múzeum ponúkne aj 25. augusta 2018 počas Európskeho festivalu humoru a satiry Kremnické gagy v intervaloch o 10:00, 12:00, 14:00, 16:00 a 18:00 h.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM