Jakub Forgács Správy

NOHAVICA chce pomôcť Štiavnici: Podporovateľ PUTINA! Reagujú pobúrení ľudia

Po ničivom požiari v historickom centre Banskej Štiavnice chcú pomocnú ruku podať aj umelci. Medzi prvými je známy spevák Jaromír Nohavica.

Ilustračný obrázok k článku NOHAVICA chce pomôcť Štiavnici: Podporovateľ PUTINA! Reagujú pobúrení ľudia
25
Galéria
Zdroj: TASR/Michal Svítok / Reprofoto Úrad prezidenta Ruskej federácie

Banská Štiavnica dostane v tomto roku od štátu sumu do štyroch miliónov eur na sanáciu objektov, postihnutých marcovým požiarom v historickom centre mesta. Ďalších sedem miliónov eur bude na obdobie 2023 – 2025 alokovaných pre ministerstvá na obnovu zdevastovaných budov a archívov, ktoré majú vo svojej správe. Vyplýva to z uznesenia vlády, ktoré kabinet schválil na svojom stredajšom výjazdovom rokovaní v Banskej Štiavnic.

Koncert Nohavicu

Nepôjde však o jedinú pomoc pre ohňom zasiahnuté historické mesto. „Prvý veľký benefičný koncert na podporu poškodených objektov v centre Banskej Štiavnice zaobstará folková legenda Jaromír Nohavica. V Banskej Štiavnici vystúpi bez nároku na honorár a výťažok z koncertu tak bude môcť byť použitý na dobrú vec,“ uviedlo Mesto Banská Štiavnica na sociálnej sieti.

Informácia o koncerte, ktorý sa uskutoční 27. apríla o 18.00 hod. v Kultúrnom centre Banská Štiavnica, však vyvolala rozporuplné reakcie.

Čo ľuďom prekáža a ako okomentovali rozhodnutie umelca, podporiť ich mesto, nájdete na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Historické centrum Banskej Štiavnice po ničivom požiari
25
Galéria
Zdroj: TASR/Michal Svítok
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM