Aktualizované Správy

Ničivá búrka v Žiari očami hasičov: Strhnuté strechy aj komín visiaci z domu

Augustová búrka narobila v Žiari nad Hronom poriadnu šarapatu. Hasiči sú od noci v teréne a zdá sa, že sa tak skoro nezastavia.

Ilustračný obrázok k článku Ničivá búrka v Žiari očami hasičov: Strhnuté strechy aj komín visiaci z domu
Zdroj: Mesto Žiar nad Hronom

Viac ako 23 výjazdov zaznamenali v súvislosti so silnou nočnou búrkou do predpoludnia hasiči zo Žiaru nad Hronom. Ako uviedol František Páleník z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiari nad Hronom, zasahovať museli najmä pre polámané stromy a strhnuté strechy.

Škody na IBV

Hasiči zo Žiaru nad Hronom zasahovali po nočnej búrke pre popadané stromy na cestných komunikáciách či postrhávané strechy v lokalite individuálnej bytovej výstavby (IBV) v Žiari nad Hronom. Odtrhnuté strechy evidujú hasiči aj v obci Počúvadlo v okrese Banská Štiavnica, pre popadané stromy bola po búrke neprejazdná cesta medzi obcami Podhorie a Močiar.

„Zo šiesteho poschodia visí v Žiari nad Hronom z budovy odtrhnutý komín, ideme ho práve dávať dole,“ poznamenal Páleník. Ako dodal, cesty v okrese sú už prejazdné, v teréne však naďalej zasahuje 12 hasičov.

Lipa skončila na ihrisku

V rámci mesta silná búrka zasiahla i kúpalisko, ktoré tak bude v utorok pre verejnosť zatvorené. „Obeťou sa stala aj lipa na začiatku Parku Štefana Moysesa, ktorá sa zrútila do areálu pomocného futbalového ihriska. Pracovníci mesta a Technické služby Žiar nad Hronom od rána čistia komunikácie a verejné priestranstvá od konárov,“ informoval na sociálnej sieti primátor Žiaru nad Hronom Peter Antal s tým, že časť mesta je od polnoci bez dodávok elektriny.

Neprejazdná cesta na Skalku

V súvislosti s následkami počasia upozorňuje polícia aj na dopravné obmedzenie na ťahu na Skalku pri Kremnici. Cesta je neprejazdná kvôli popadaným stromom.

„V prípade, že sa chystáte do horského strediska Skalka, použite cestu cez obec Krahule. Turistov upozorňujeme, aby radšej svoje plány prehodnotili, z dôvodu zlých poveternosných podmienok,“ odkazujú policajti.

Viac záberov škôd, ktoré búrka spôsobila v Žiari nad Hronom, aj fotky z úseku pred Skalkou, nájdete v priložených galériách.

Búrka spôsobila škody v parku i na kúpalisku
12
Galéria
Zdroj: Mesto Žiar nad Hronom
Škody po búrke v centre mesta
3
Galéria
Zdroj: od čitateľa
Cesta na Skalku je kvôli popadaným stromom neprejazdná
2
Galéria

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM