Barbara Dallosová Hokej Šport Správy

Muž, ktorý bude viesť žiarskych hokejistov: Som demokratický tréner, hovorí Igríni

Zimák sa dokončuje a tím žiarskych mužov zatiaľ trénuje na futbalovom ihrisku. Do mesta sa hokej vráti po desiatich rokoch. Prinášame vám rozhovor s trénerom Pavlom Igrínim.

Ilustračný obrázok k článku Muž, ktorý bude viesť žiarskych hokejistov: Som demokratický tréner, hovorí Igríni
7
Galéria
Zdroj: Mário Bóna

Práce na zimnom štadióne finišujú a Žiar nad Hronom sa pripravuje na návrat hokeja po desiatich rokoch. Náborové aktivity prebiehajú už niekoľko mesiacov. Okrem detí, ktoré budú v novom klube začínať, sa ale formuje aj tím mužov. Klub pred sezónou žiadal o licenciu pre štart v prvej lige, tú však nezískal a bude začínať ako druholigový tím. Povedie ho skúsený extraigový tréner. Pavel Igríni má za sebou viac ako 30 rokov aktívneho pôsobenia v HKM Zvolen, kde trénoval všetky vekové kategórie, viedol tiež mužov „B“ Humenné, Prievidzu, Detvu a v zahraničí Medveščak Zagreb.

Prečo ste prijali ponuku vziať si pod patronát Žiarčanov?

Klub má vysoké ambície, patričný elán, chce niečo dosiahnuť. Samozrejme, je pred nami veľa práce a dlhodobých cieľov, ktoré budeme musieť postupne napĺňať.

Káder je už zostavený?

Káder skladáme za pochodu, v súčasnosti ho tvoria väčšinou domáci hráči. Verím, že po dohode o spolupráci s HKM Zvolen bude silnejší a schopný atakovať najvyššie priečky v súťaži.

Poznáte sa s niektorými žiarskymi hráčmi z minulosti?

Áno, s hráčmi, ktorých som trénoval v rôznych kategóriách (dorast, juniori) v HKM Zvolen. Sú to Baran, Jakubík, Heckl, Daniš, Pohanka.

Väčšina zo zostavy už pár rokov aktívne nehráva. Aký je váš plán, ako ich čo najrýchlejšie dostať do formy?

Najprv pracujeme na zlepšení fyzickej pripravenosti hráčov na suchu – využívame fantastické podmienky futbalového klubu. Až po prechode na ľad začiatkom augusta zistíme ich skutočné kvality, resp. ich možnosti fungovania v tíme.

Prvé tréningy už máte za sebou. Ako hodnotíte spoluprácu s hráčmi? Rozumiete si?

Som demokratický tréner, komunikácia s hráčmi má byť vždy trefná a prospešná pre obidve strany. Nemyslím si, že by v tomto mohli nastať problémy.

V čom zatiaľ vidíte najväčšie nedostatky tímu a naopak, v čom budú podľa vás Žiarčania silní?

Je príliš skoro odpovedať na túto otázku, prvé tréningy na ľade a prvé prípravné stretnutia nám ukážu, čo je v silách súčasných hráčov a či táto skladba tímu bude stačiť na realizáciu predsezónnych cieľov.

Hokej v Žiari nefunguje 10 rokov. Po nedávnom vstupe Pohronia do Fortuna ligy v meste vládne akýsi futbalový ošiaľ. Myslíte, že sa po takom dlhom čase Žiaru podarí obnoviť aj hokejového ducha?

Žiar je športové mesto. Je vedené skúseným primátorom, ktorý šport v meste skvele organizuje a menežuje. Samozrejme, aj hokejový klub by chcel napodobniť futbalistov a urobiť v meste boom, aby si fanúšikovia našli cestu aj na náš zrekonštruova­ný zimák.

Ten bude už onedlho hotový. Čo naň zatiaľ hovoríte?

Mne sa páči. Je útulný, moderný a veľmi pekný.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM