Barbara Dallosová Rôzne Šport Správy

Žiarsky hokej ožíva: Dokopy sa dávajú aj starí hráči, prinášame LOGO a podrobnosti

Obľúbený šport sa do mesta vracia po 10 rokoch a zdá sa, že Žiar by mohol mať aj seniorský hokej. Pozrite si logo, názov, upútavku i plány s novým žiarskym klubom.

Ilustračný obrázok k článku Žiarsky hokej ožíva: Dokopy sa dávajú aj starí hráči, prinášame LOGO a podrobnosti
1
Galéria
Zdroj: TASR

V roku 2009 zatvoril v Žiari nad Hronom svoje brány zimný štadión a s ním skončil v meste i hokej. Po rokoch hľadania riešení sa samospráva pustila do rekonštrukcie nefunkčného štadióna. Ten chce slávnostne otvoriť na konci júna.

Žiarski šakalíci

Nový žiarsky klub je súkromný, v rukách ho má spoločnosť SPORT TREND, po ktorej nesie i názov – HK SPORT TREND Žiar nad Hronom. Deti, ktoré v ňom začnú s hokejom, budú v medzi klubmi známe ako Žiarski šakalíci. Šakalík s hokejkou v tlame je i v logu, ktoré robil jeden z bývalých hokejistov žiarskeho klubu (logo si pozrite v našej fotogalérii a pod článkom zahlasujte, či sa vám páči).

Dáva sa dokopy stará partia

Klub musí začať od piky a vychovať si nových hokejistov od prípravky. Nábor prebieha už niekoľko mesiacov. Novinkou však je, záujem o druhú ligu prejavila aj partia mužov, ktorí v Žiari hrávali ešte pred zatvorením štadióna.

,,Vytvorila sa skupina bývalých hráčov, ktorí prejavili záujem hrávať druhú ligu. Ak sa podarí získať licenciu na prvú ligu, bude sa hrať prvá liga, ak nie, budú seniori hrať druhú ligu. Uvidíme, čo sa ešte podarí. Ak by ale k takejto situácii došlo, seniori budú pôsobiť v rámci mestskéh športového klubu, nebudú pod SPORT TREND. Avšak chceme spolupracovať a navonok vystupovať ako jeden hokejový klub," vysvetľuje konateľ spoločnosti SPORT TREND Peter Uhrovič.

Prvý krok už klub urobil. Podal prihlášky do súťaží na sezónu 2019/2020 pre kategóriu Prípravka HP3-Stred a aj Seniori 2.liga s prejaveným záujmom o prípadnú voľnú licenciu na 1.ligu.

Škola korčuľovania nielen pre hokejistov

Ako vysvetľuje Uhrovič, na štadióne bude súčasne fungovať hokej i škola korčuľovania. Cieľom druhej spomenutej aktivity je naučiť Žiarčanov hýbať sa na ľade a poskytnúť im základnú korčuliarsku gramotnosť.

,,Škola korčuľovania je pre všetkých, či sú to chlapci, dievčatá, dospelí, škôlkari. Z tejto školy môžu deti prejsť na hokej alebo na krasokorčuľovanie. V rámci tímu trénerov máme aj dve trénerky krasokorčuľovania. Je teda možné, že bude v Žiari okrem hokeja aj krasokorčuľova­nie," ozrejmuje Uhrovič.

Páči sa vám logo Žiarskych šakalíkov?

Zdroj: Facebook
Do mesta sa vracia hokej: Toto je nové logo Žiarskych šakalíkov
1
Galéria
Zdroj: HK SPORT TREND Žiar nad Hronom

Prvý raz otvorili zimný štadión v Žiari nad Hronom po jeho dokončení v roku 1972. Pozrite si archívne zábery z prvej otváračky nášho štadióna v priloženej galérii.

Prvá otváračka žiarskeho zimáku: Odobriť o prišiel aj O.Nepela
8
Galéria
Zdroj: Vladimír Varga

Titul. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM