Barbara Dallosová Rôzne Správy

Haldy odpadkov pri žiarskom sídlisku: Mesto zakročilo, FOTO

Nedávno sme vám priniesli zábery mimoriadne znečistenej časti mesta, ktoré nezostali bez ohlasu. Žiarska radnica spravila rázny krok.

Ilustračný obrázok k článku Haldy odpadkov pri žiarskom sídlisku: Mesto zakročilo, FOTO
5
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Takzvaný Lutilský potok obmýva jednu stranu žiarskeho sídliska Pod vŕšky. Chodníček vedúci záhradkárskej oblasti je obľúbeným miestom pre bežcov, psíčkarov či rodiny s deťmi.

S prichádzajúcim slnečným počasím si ho však obľúbila i mládež, ktorá sa ku kúsku prírody správa mimoriadne nešetrne. Pred časom nás čitateľka Mirka upozornila na katastrofálny neporiadok na niekoľkých miestach v blízkosti potoka. Z vrstvy plastových fliaš a igelitových tašiek vznikol na tráve doslova koberec.

Mesto vtedy priznalo, že o probléme vie a lokalita je dôverne známa aj hliadkam Mestskej polície. Radnica zároveň avizovala veľké jarné upratovanie v tejto časti s nasadením všetkých dostupných aktivačných pracovníkov. Upratovacia akcia v utorok (11.4.) prebehla a ako dokazujú fotky, pri potoku to vyzerá o poznanie lepšie.

,,Dnes sme všetkých aktivačných pracovníkov, ktorí aktuálne pôsobia v štruktúrach mesta, vyslali upratovať verejné priestranstvá na okraji mesta. Vyčistili okolie Lutilského potoka, lúku pod Priorom a priľahlé oblasti," informoval na sociálnej sieti primátor Peter Antal no zároveň dodal, že je zvedavý, dokedy poriadok v týchto častiach vydrží.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM