Barbara Dallosová Správy

Dobré správy spod Kortíny: Mestskí policajti majú pod kontrolou dôležitú vec

S lokalitou Pod Kortínou sa spája viacero problémov. Najnovšia správa o mestskej polícia hovorí o oblasti, v ktorej došlo k zlepšeniu.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy spod Kortíny: Mestskí policajti majú pod kontrolou dôležitú vec
Foto: Barbara Dallosová

O činnosti Mestskej polície (MsP) hovoril na aprílovom (25.4.) zasadnutí žiarskeho parlamentu náčelník Róbert Šiška. Šéf žiarskych mestských pred zastupiteľstvom predkladal Správu o činnosti MsP za rok 2018. Materiál podrobne opisuje činnosť mestských policajtov v priebehu roka.

Jedným z jeho bodov sú Priestupky na úseku chovu psov. V tejto časti Róbert Šiška ozrejmuje aj aktuálny stav situácie v lokalite Pod Kortínou, ktorá bola v súvisloslosti voľne sa pohybujúcimi psami vždy problematická.

,,Čo sa týka chovu psov v lokalite Pod Kortínou, kde sa nachádza nelegálna osada marginalizovaného obyvateľstva, podarilo sa túto – jednu z najviac problémových oblastí dostať pod kontrolu," uvádza Šiška.

Ako opisuje, policajti počas roka robili v lokalite pravidelné kontroly zamerané na zistenie počtu psov, plnenia si povinností prihlásenia psa do evidencie MsÚ, ako aj na túlavých psov. ,,Okrem bežných kontrol boli vykonané mestskou políciou rozsiahle kontrolné akcie za účasti a zástupcov RVaPS Žiar nad Hronom, OZ Strážni anjeli a prizvaného veterinárneho lekára. Mestská polícia vykonáva odchyt túlavých a zabehnutých psov v katastrálnom území mesta Žiar nad Hronom. Za týmto účelom je vyškolených 11 policajtov, ktorí majú na odchyt certifikát a prešli školením v Inštitúte vzdelávania veterinárnych lekárov v Košiciach," vysveteľuje v správe náčelník.

V roku 2018 bolo odchytených a umiestnených do žiarskeho útulku 143 psov. Tým sa podľa Šišku vo výraznej miere eliminovalo možné nebezpečenstvo útokov týchto psov na občanov mesta, a tiež riziko šírenia infekčných chorôb.

FOTO z rokovania žiarskych poslancov
8
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM