Správy

COVID-19 opäť udrel na žiarsky mestský úrad: Bude na čas zavretý

Zatiaľ čo v minulosti boli pozitívni zamestnanci z jedného odboru, teraz hlásia prípady z viacerých. Tento rok už na úrade osobne nič nevybavíte.

Ilustračný obrázok k článku COVID-19 opäť udrel na žiarsky mestský úrad: Bude na čas zavretý
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Mestský úrad (MsÚ) v Žiari nad Hronom je od pondelka až do 8. januára pre verejnosť zatvorený. Ako informoval vedúci kancelárie primátora Martin Baláž, dôvodom je výskyt niekoľkých prípadov ochorenia COVID-19 u zamestnancov.

Na MsÚ bolo v piatok (18. 12.) a v pondelok zachytených celkom osem pozitívnych zamestnancov s novým koronavírusom, niekoľko ďalších je v domácej karanténe. „Výsledky sa dozvieme v najbližších dňoch, je tam potenciál ďalšieho výskytu ochorenia,“ uviedol Baláž. Úrad má približne 70 zamestnancov, z bezpečnostných dôvodov v snahe zabrániť ďalšiemu šíreniu vírusu sa ho samospráva rozhodla uzatvoriť.

Pozitívne testovaní boli niektorí zamestnanci úradu už aj v predchádzajúcich mesiacoch. Išlo však o prípady na jednom odbore, kde úrad dokázal personál vytrasovať, otestovať a MsÚ mohol ďalej fungovať. „Teraz máme pozitívne prípady naprieč viacerými odbormi,“ vysvetlil Baláž.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuálne správy zo Žiaru nad Hronom

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM