Správy

Chystáte sa na Skalku autom? V obľúbenej turistickej destinácii si čoskoro PRIPLATÍTE

Zvýšenie poplatkov za parkovné v meste a na Skalke samospráva odôvodňuje snahou zreálniť mieru inflácie a priblížiť sa k cenám parkovného v podobných mestách a strediskách.

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa na Skalku autom? V obľúbenej turistickej destinácii si čoskoro PRIPLATÍTE
18
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

V meste Kremnica sa od júna zvýšia poplatky za parkovné, viac za parkovanie zaplatia aj návštevníci na Skalke v Kremnických vrchoch. Zmeny schválili poslanci mesta na aprílovom zasadnutí mestského zastupiteľstva. Na svojej oficiálnej webovej stránke o tom informovala samospráva.

O koľko priplatíme

„Jednorazové parkovné za hodinu parkovania vzrastie z jedného na dve eurá, poplatky za celodenné parkovanie na území mesta a v stredisku Skalka vzrastie zo štyroch na šesť eur prostredníctvom UPay a SMS a 5,50 eura pri platbe cez QR kód,“ uviedlo mesto.

Ako vyplýva z dôvodovej správy predloženej na zasadnutie mestského zastupiteľstva, všeobecne záväzné nariadenie (VZN) súvisiace s parkovacou politikou v Kremnici sa nemenilo od roku 2019. Výkon služby mestskej polície pri kontrole dodržiavania VZN ukázal jeho viaceré nedostatky.

Vyšší komfort

„Ďalším dôvodom novelizácie uvedeného VZN je rozšírenie možností úhrady parkovacieho poplatku a tým zvýšiť komfort najmä pre návštevníkov nášho mesta pri uhrádzaní parkovného,“ uvádza sa v dôvodovej správe.

Zvýšenie poplatkov za parkovné v meste a na Skalke samospráva odôvodňuje snahou zreálniť mieru inflácie a priblížiť sa k cenám parkovného v podobných mestách a strediskách. Poplatky za zvýšené parkovné plánuje premietnuť do skvalitnenia parkovania na území mesta aj v stredisku Skalka.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Čarovné zábery inverzie zo Skalky
18
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM