Jakub Forgács Krimi

ŠOKUJÚCI nález v koši na triedený odpad: Niekto vyhodil mínometný GRANÁT, FOTO

Nie všetko z kovu patrí do čiernej nádoby na odpad. Na bystrickom sídlisku bolo pre nález munície rušno.

Ilustračný obrázok k článku ŠOKUJÚCI nález v koši na triedený odpad: Niekto vyhodil mínometný GRANÁT, FOTO
2
Galéria

Triedenie odpadu je nepochybne veľmi dôležité a prospešné, zanecháva totiž v prírode menšiu ekologickú stopu a tak prispieva k ochrane životného prostredia. „V našom prípade sme však prijali oznámenie od osoby, ktorá našla muníciu na sídlisku Fončorda v Banskej Bystrici pred obytným domom v odpadkovom koši na triedený odpad,“ uviedli banskobystrickí krajskí policajti na sociálnej sieti.

Obsahoval trhavinu

„Miesto nálezu okamžite zabezpečila policajná hliadka a následne prišiel na miesto policajný pyrotechnik, ktorý 60 mm mínometný granát zaistil. Munícia bola bez nárazového zapaľovača, ale telo míny obsahovalo trhavinu,“ uviedli muži zíkona.

Ako postupovať?

V rovnakom čase podľa slov mužov zákona takýto oznam prijala aj polícia v Rimavskej Sobote, ale občan našiel delostrelecký granát v záhrade a hneď to oznámil polícii, ktorá zaistila muníciu na mieste nálezu.

„Ak náhodou objavíte muníciu, v žiadnom prípade sa k nej nepribližujte a už vôbec ňou nemanipulujte,“ dodali muži zákona so slovami, že máte ihneď privolať políciu a zotrvať na mieste, aby policajný pyrotechnik váš nález bezpečne zlikvidoval.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Mínometný granát skončil v koši
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM