Správy

NOVINKA pre turistov na Gemeri: Už čoskoro otvoria 20-metrovú ROZHĽADŇU

Nová rozhľadňa návštevníkom ponúkne výhľady na Revúcu, dolinu rieky Muráň i vrcholy Slovenského rudohoria

Ilustračný obrázok k článku NOVINKA pre turistov na Gemeri: Už čoskoro otvoria 20-metrovú ROZHĽADŇU
Zdroj: FB Revúca - oficiálna stránka mesta

Na svahu Šturmanovej hory nad mestom Revúca finišuje výstavba 20 metrov vysokej rozhľadne. Prvá vyhliadková veža v okolí by mohla byť pre verejnosť otvorená ešte túto jeseň. Na sociálnej sieti o tom informovala samospráva.

Otvorenie s výstupom

Otvorenie rozhľadne nad Revúcou je naplánované v druhej polovici októbra. Samospráva chce podujatie spojiť aj so spoločným výstupom s turistami. „V tomto momente by sme vás chceli požiadať o trpezlivosť, pretože výstavba stále prebieha. Zároveň vás prosíme o rešpektovanie zákazu výstupu na rozhľadňu a vstup motorovými vozidlami do lesa,“ uviedlo mesto.

Na výstavbu rozhľadne získali Mestské lesy Revúca dotáciu vo výške 40-tisíc eur. Ako vlani pre TASR uviedol konateľ spoločnosti Ladislav Szabó, celkové náklady na realizáciu projektu budú predstavovať asi 100-tisíc eur. Výstavba rozhľadne má byť dofinancovaná zo zdrojov mestských lesov.

Šturmanova hora sa nachádza medzi dolinami tokov Muráň a Zdychava severne od mesta Revúca. Rozhľadňa návštevníkom ponúkne výhľady na Revúcu, dolinu rieky Muráň i vrcholy Slovenského rudohoria. Zámerom samosprávy je v budúcnosti k rozhľadni vybudovať aj náučný chodník či cyklotrasu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

MESTSKÉ LESY REVÚCA REALIZUJÚ VÝSTAVBU PRVEJ ROZHĽADNE NAD REVÚCOU Zvedavosť láka, ešte si 🙏 prosím počkajme. Výstavba...

Posted by Revúca - oficiálna stránka mesta on Friday, September 6, 2024
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM