Jakub Forgács Správy

Veľké plány v susednom Fiľakove. 5 nových chodníkov za vyše 100 000 eur

V Lučenci v posledných mesiacoch prešli obnovou viaceré chodníky. Dočkať sa majú ľudia aj vo Fiľakove!

Ilustračný obrázok k článku Veľké plány v susednom Fiľakove. 5 nových chodníkov za vyše 100 000 eur
9
Galéria
Foto: Martin Sýkora

Päť nových chodníkov v celkovej dĺžke viac ako 1,3 kilometra plánuje vybudovať v budúcom roku samospráva Fiľakova v okrese Lučenec. Podľa slov primátora Attilu Agócsa na tento účel vyčlenili v budúcoročnom rozpočte viac ako 100 000 eur.

Najzložitejšiu situáciu muselo mesto podľa jeho slov riešiť na frekventovanej Mlynskej ulici, kde približne 700 štvorcových metrov pod plánovaným chodníkom patrí Banskobystrickému samosprávnemu kraju (BBSK). Fiľakovo ich pôvodne chcelo získať zriadením vecného bremena, nakoniec však poslanci schválili odkúpenie v zmysle ceny stanovenej znaleckým posudkom, teda takmer 4000 eur.

„Dúfame, že podpísanie kúpnej zmluvy s BBSK prebehne hladko a na jar by sme mohli začať stavať,“ avizoval primátor s tým, že na 531 metrov tejto komunikácie pre peších vyčlenili v rozpočte 45.000 eur. „Bude zhotovená zo zámockej dlažby a povedie od závodu Dometic až po Urbánku,“ dodal.

Ďalší, 135 metrov dlhý chodník, má pribudnúť na Biskupickej ceste. „Bude viesť od Tesca na Kalajovu ulicu. Všimli sme si, že tam ľudia vytvorili chodník v tráve a v zlom počasí sa brodia v blate,“ vysvetlil Agócs.

Ako ďalej spomenul, v rámci rekonštrukcie Vajanského ulice na nej postavia 321-metrovú komunikáciu pre peších zo zámockej dlažby a zhruba 50-metrový chodník z čadičových kociek pribudne aj medzi Podhradskou ulicou a vlastivedným múzeom. „Posledný, 280-metrový chodník, postavíme zo zámockej dlažby medzi obchodmi Billa a Lidl,“ doplnil primátor.

Samospráva do týchto chodníkov investuje ďalších takmer 63.000 eur. „Budeme ich stavať postupne, začneme na jar budúceho roka,“ zakončil Agócs.

Foto: ilustračné

FOTO: Hrad Fiľakovo bol v minulosti sídlom tureckého "okresu"
9
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM