Boris Macko Rôzne

FOTO: Ďalšie novinky na lučeneckom Strande. Legendárne miesto je opäť krajšie

Hlavne pamätníci spomínajú na Strand v lučeneckom parku. Na opustené miesto sa teraz aktivisti snažia vrátiť život. Zisťovali sme viac!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Ďalšie novinky na lučeneckom Strande. Legendárne miesto je opäť krajšie
14
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: Dnes24.sk

Vďaka dobrovoľníkom z Young Folks LC sa zo zanedbaného kúta Lučenca má postupne stať atraktívne miesto. Strandu, kde sa kedysi chodievali Lučenčania kúpať, chcú vrátiť pôvodný účel. S prácami začali ešte v lete, no potom ich museli dočasne prerušiť.

V uplynulých dňoch pribudli na Strande ďalšie prvky, ktoré ho skrášľujú. Nové zábradlie pri hrádzi potoka a dve univerzálne plochy. „Materiál, ktorý bol kúpený z grantu sme poskytli my, jedna firma nám sponzorsky pomohla zabezpečiť ľudí, ktorí vykonali práce. Je to ďalší krok, no bude treba urobiť ešte viac,“ povedal Ivan Siláči z Young Folks LC.

„Pribudne ešte päť lavičiek a postupne bude odstránené aj zvyšné staré oplotenie. Škoda, že sa nám nepodarilo všetky práce dokončiť v tomto roku,“ dodal Siláči s tým, že posledné úpravy prebehnú na jar budúceho roka. Vtedy osadia spomínané lavičky a urobia posledné práce, ktoré boli súčasťou projektu. „Strandu by pôvodnú tvár vrátilo opätovné zriadenie malej cukrárne, či bufetu na mieste, kde bol kedysi. Pritiahlo by to viac ľudí,“ uzavrel Siláči.

Pozrite si v našej fotogalérii nové zábradlie a plochy, ktoré nedávno pribudli na Strande!

V OBRAZOCH: Nové zábradlia a viacúčelové plochy na lučeneckom Strande
14
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM