Správy

Nemáte peniaze na právnika a potrebujete poradiť? Navštívte novozriadené CPP vo Fiľakove

Obyvatelia Fiľakova a priľahlého regiónu na juhu okresu Lučenec môžu od konca októbra využívať služby novozriadeného konzultačného pracoviska Centra právnej pomoci (CPP).

Ilustračný obrázok k článku Nemáte peniaze na právnika a potrebujete poradiť? Navštívte novozriadené CPP vo Fiľakove
Zdroj: Pixabay.com

O jeho otvorení informovala Denisa Gerši z tlačového oddelenia Ministerstva spravodlivosti SR. „Vo vybraných dňoch bude poskytovať právne poradenstvo ľuďom, ktorí sa ocitli v hmotnej núdzi a nemôžu si dovoliť zaplatiť konzultácie u právnika,“ konkretizovala Gerši s tým, že najbližšie stránkové dni, na ktoré sa môžu záujemcovia objednať, sú 29. november a 13. december.

Podľa vyjadrenia hovorkyne Fiľakova Klaudie Kovácsovej samospráva túto iniciatívu víta a sama požiadala o zriadenie vysunutého pracoviska CPP.

„Dôvodom bol predovšetkým fakt, že z približne 10-tisíc obyvateľov mesta tvoria príslušníci marginalizovaných rómskych komunít zhruba 32 percent. Miera nezamestnanosti sa dlhodobo pohybuje na úrovni 18 až 20 percent. Preto sa množstvo znevýhodnených obyvateľov dostáva do ťažkých životných situácií, pri ktorých sa zadlžia a nevedia sa vymaniť z exekučných pascí,“ podotkla Kovácsová.

Záujemcovia o túto formu právnej pomoci museli doteraz dochádzať do vyše 30 kilometrov vzdialenej Rimavskej Soboty, čo si však mnohí ľudia v núdzi nemohli finančne dovoliť.

„Na zriadenie konzultačného pracoviska sme preto poskytli aj vhodné priestory s potrebným vybavením. V súčasnosti dočasne sídli v administratívnych priestoroch na štadióne miestneho futbalového klubu, v budúcnosti zvážime vhodnejšie miesto v centre mesta. Už teraz však vidíme, že o jeho služby bude záujem,“ zakončila hovorkyňa.

Ilustračné foto, pixabay.com

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM