Boris Macko Rôzne

FOTO: Práce na lučeneckom Strande opäť pokračujú. Štafetu prebralo mesto

Ešte v minulom roku začali s obnovou legendárneho Strandu dobrovoľníci z Lučenca. Pomaly, ale isto pracujú na tom, aby sa na kultové miesto vrátil život.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Práce na lučeneckom Strande opäť pokračujú. Štafetu prebralo mesto
13
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Práce na obnove legendárneho miesta sa rozbehli ešte v lete minulého roka. Vďaka dobrovoľníkom z Young Folks LC sa zatiaľ podarilo odstrániť staré oplotenie pri potoku a nahradiť ho elegantným zábradlím, pribudla aj menšia zeleň a dve plochy, ktoré môžu poslúžiť ako javiská pre menšie kultúrne podujatia.

Práce na Strande prerušila zima, no v týchto dňoch mesto začalo práce na oplotení. „Ide o pokračovanie revitalizácie Strandu. Zatiaľ sa pracuje na oplotení, neskôr prídu na rad ďalšie aktivity,“ informovala hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

Dodala, že v tejto časti Mestského parku sú naplánované aj ďalšie novinky, o ktorých je zatiaľ predčasné hovoriť. Posledné slovo zatiaľ nepovedali ani dobrovoľníci z YOUNG FILKS LC. „Po dokončení opráv pôvodného oplotenia pribudne päť nových lavičiek. Nejaké prostriedky máme aj z iných zdrojov, preto ešte porozmýšľame, na čo by sa ešte mohli na Strande použiť,“ povedal Ivan Siláči z YOUNG FOLKS LC. Spolupráca mesta a dobrovoľníkov už prináša prvé ovocie a ostáva len dúfať, že už v lete sa pozitívne prejaví na vzhľade a využití Strandu.

Pozrite si v našej galérii opravu plota ohraničujúceho Strand!

V OBRAZOCH: Práce na lučeneckom Strande pokračujú
13
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM