Jakub Forgács Rôzne Správy

Stredoslovenská obec púta ZVEDAVCOV: Pri vstupe pribudli OBRIE atrakcie, FOTO

Slovensko je plné zaujímavých miest, ktoré v posledných rokoch doplnili obrie predmety. Zaujímavé diela nájdeme aj na okraji obce Lovčica - Trubín.

Ilustračný obrázok k článku Stredoslovenská obec púta ZVEDAVCOV: Pri vstupe pribudli OBRIE atrakcie, FOTO
4
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Medzi turisticky vyhľadávané miesta patria aj nevšedné obrie výtvory. Iba nedávno sme vám predstavili MEGAbicykel, ktorý stojí neďaleko obrej lavičky pri obci Kláštor pod Znievom (okres Martin). Výbavu „pre obrov“ sme však našli aj v obci Lovčica – Trubín (okres Žiar nad Hronom).

Vyhľadávaná atrakcia

Neďaleko Kaplnky povýšenia Svätého kríža, hneď pri vstupe do obce, stojí posedenie obrích rozmerov. Ide o dve drevené stoličky a stôl, ktoré sú doslova neprehliadnuteľné. V Google mapách je toto miesto vyznačené ako „Obrova stolička a stôl“ a je vedené ako turistická atrakcia s hodnotením 4,8 hviezdičky.

Ako pre spravodajský portál Dnes24.sk uviedol Štefan Horvát, starosta obce Lovčica – Trubín, nápad inicioval občan, ktorý je veľmi šikovný stolár a chcel aj do obce priniesť niečo nezvyčajné zo svojho remesla. „Po jeho vlastnom prieskume zistil, že v našom okolí nie je nič podobné, a preto sa rozhodol celú túto zostavu vytvoriť a umiestniť to ako dominantu v obci,“ spomenul Horvát.

„Prvá stolička so stolom sa umiestnili na svoje miesto v apríli tohto roku a v júni pribudla druhá stolička aj s nižším posedením vedľa. Hneď sa z toho stalo veľmi vyhľadávané miesto našich občanov ale aj okoloidúcich, ktorí si to všimnú cestou na alebo z obchvatu,“ dodal starosta, ktorý dodal, že autor „obrieho“ posedenia vytvorila aj amfiteáter s prístreškom v strede obce.

Zábery obrieho posedenia si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Ďalšie atrakcie na Sovensku

V OBRAZOCH: Obrie posedenie púta pohľady zvedavcov
4
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM