Správy

Sneh robí v Banskobystrickom kraji PROBLÉMY: Z horských priechodov hlásia OBMEDZENIA

Sneženie ovplyvňuje aj dohľadnosť v niektorých oblastiach. Vodiči by mali zbystriť aj v južných okresoch.

Ilustračný obrázok k článku Sneh robí v Banskobystrickom kraji PROBLÉMY: Z horských priechodov hlásia OBMEDZENIA
Zdroj: Polícia SR - BB kraj

Horské priechody (HP) Donovaly a Šturec sú pre husté sneženie uzavreté pre nákladnú dopravu nad desať metrov dĺžky. Sneženie ovplyvňuje aj dohľadnosť v niektorých oblastiach. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk.

Pozor aj na juhu

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné. Povrch vozoviek je suchý až mokrý. Cesty prvej, druhej a tretej triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý. Na úsekoch ciest vo vyššie položených častiach stredného a Slovenska sa na vozovkách miestami nachádza čerstvý až utlačený sneh do troch až piatich centimetrov.

Miestami zľadovatený sneh do jedného centimetra sa nachádza na cestách tretej triedy v obvodoch Lučenec, Poltár a Kokava nad Rimavicou.

Horské priechody na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne pokrytý čerstvým až utlačeným snehom.

Výčiny počasia

Na strednom Slovensku sa môžu v utorok tvoriť snehové jazyky a záveje. V niektorých okresoch sa očakáva aj silný vietor na horách či poľadovica. Meteorológovia v tejto súvislosti vydali pre viaceré okresy výstrahy prvého stupňa. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na webe.

Výstraha pred snehovými jazykmi a závejmi sa týka okresov Banská Bystrica a Brezno. Platiť má do piatka (3. 2.). „Tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity,“ upozornili meteorológovia.

Varujú tiež pred vetrom nad horách, ktorý môže krátkodobo v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 110 až 135 kilometrov za hodinu. Vyskytnúť sa môže v okresoch Banská Bystrica a Brezno.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM